Четири дни на приключения край пещерата "Орлова чука"

3

Спелеоложкото движение в България отбелязва 95-годишен юбилей

Пещерата "Орлова чука" ще бъде домакин на мащабно честване по случай 95-годишнината от началото на организираното спелеоложко движение в България. Събитието, което ще се проведе от 3 до 6 октомври 2024 година, ще събере пещерняци и ентусиасти от цялата страна за четиридневна програма, изпълнена с разнообразни дейности и прояви.

Организаторите са подготвили богата програма, която включва обиколки на известната пещера "Орлова чука", поход по пътеката на исихастите, тематични работилници и експедиции до комплекс "Водна" и средновековния град Червен. Събитието цели да привлече както професионални спелеолози, така и любители на пещерите и природата от всички възрастови групи.

Честванията предоставят уникална възможност за участниците да се потопят в красотата на българската природа и да отбележат значимата история на спелеологията в страната. Очаква се събитието да привлече водещи експерти в областта, които ще споделят своя богат опит в организирането и провеждането на пещерни експедиции.

Пещерата "Орлова чука", разположена в живописния район на Поломието, е емблематично място за българската спелеология. С дължина от над 13 километра, тя е втората по дължина пещера в България и е известна с богатото си биоразнообразие и впечатляващи карстови образувания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Асен Василев - Кокорчо
    В Орлова Чука Спецов ме изчука
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари