БСП ще пази Русия от български оръжия

1
Социалистите в парламента внесоха две проекторешения, свързани с войната в Украйна
Социалистите в парламента внесоха две проекторешения, свързани с войната в Украйна Снимка: БТА / Архив

Социалистите в парламента внесоха две проекторешения, свързани с войната в Украйна

БСП упорито поддържа линията си за "неутралитет" във войната на Русия срещу Украйна. Социалистите, които в 50-ото Народно събрание се стопиха до едва 18, в петък са внесли 2 проекторешения, свързани с войната. Едното е "за недопускане използването на предоставени на Украйна оръжия, боеприпаси и техника на територията на Русия", а другото - "за неучастие на Република България във военния конфликт в Украйна". Първото е подписано от цялата парламентарна група, а второто - от всички без Петър Кънев. И към двата проекта няма и ред мотиви, отбелязва вестник "Сега".

В края на май от София Парламентарната асамблея на НАТО прие декларация за подкрепа на Киев до победа. Както и че Украйна да може да обстрелва легитимни военни цели на руска територия, като за това ползва предоставена от съюзниците военна помощ.

БСП и "Възраждане" бяха опозиция срещу изпращането на военна помощ на Украйна в предишните парламенти. ИТН също гласува с тях, например при решението да се предадат български зенитни ракети на Украйна като военна помощ, както и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие по натовски стандарт, от БСП и "Възраждане" нарекоха предложението "национално предателство" и предупредиха, че един ден вносителите ще отговарят пред съда.

В този дух редовно се изказва и президентът Румен Радев. Той предупреждава за възможен "ядрен армагедон", смята, че НАТО "вече участва във войната в Украйна на всички нива" и че "българските евроатлантици са самозвани и страхливички".

По време на "сглобката" предоставянето на военна помощ за Украйна ставаше с подкрепата на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. В този парламент трите формации са противници, но не се очаква промяна в линията им по темата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    мхм
    Всъщност на изборите за парламент на Русия трябва да отидат Бойкикев и Гнома като се вземат предвид здравите им комунистически връзки с Кремъл!
  • 0
    5
    мхм
    Другия път БСП да отива на изборите за парламент в Русия
  • 5
    4
    кво, кво?!?
    Ама верно сега ще я пазят?!? Ами защо не я опазиха от Курнела?!? Шмекери!
  • 8
    3
    русенец
    От кои оръжия? От тези, които Нинова изнесе като министър ли или от мунициите, които продължаваме да бълваме за Украйна? Време е да останете в историята...
  • -10
    2
    Ivan11
    В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: [email protected]
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари