България се прощава с капитан Атанас Илев

0
Последният офицер от Втората световна война почина на 100 години
Последният офицер от Втората световна война почина на 100 години Снимка: БГНЕС

Последният офицер от Втората световна война почина на 100 години

Съмишленици ще си вземат последно сбогом с капитан Атанас Илев, последния български офицер, участвал във Втората световна война. Той беше един от последните живи възпитаници на Военното на Негово Величество училище и кавалер на ордена "За храброст". Капитан Атанас Илев почина малко преди да навърши 101 години. Като съвременник на войните през 20-и век, през 2017 година той сподели как би искал да изглежда Войнишкия мемориал пред Националния дворец на културата.

"Ние реставрираме. За да се регистрира нещо, трябва да бъде актуално, да бъде онова, което някога е съществувало. Около 60 или 70 процента от стария мемориал – плочите, стълбовете, целият лъв – са запазени. Слава Богу, намериха му много хубаво място. Който поеме реконструкцията, да бъде близък до тази автентичност."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари