Инцидент в морето край йеменското пристанище Аден

0
За това съобщава Британската организация за морски търговски операции
За това съобщава Британската организация за морски търговски операции

За това съобщава Британската организация за морски търговски операции

Днес британската организация за морски търговски операции (UKMTO) съобщи за инцидент, станал на 83 морски мили югоизточно от йеменското пристанище Аден. Съобщението беше предадено от Ройтерс и предизвика значителен интерес и безпокойство в морските среди.

Атака край Аден

Според информацията, публикувана от UKMTO, инцидентът е бил съобщен от капитана на кораб, който се е намирал в опасната зона. Въпреки че точните детайли за характера на инцидента остават неясни, фактът, че се е случил в близост до Аден, предизвиква допълнителна тревога сред морските търговци и властите.

Втори инцидент край Мока

В същото време, друг капитан на кораб е докладвал за два отделни инцидента на 64 морски мили от пристанищния град Мока, разположен на брега на Червено море. Една от атаките е довела до незначителни щети по плавателния съд. Капитанът съобщава, че първата атака е била отбита успешно, но втората е успяла да нанесе повреди.

Повишена опасност в региона

Тези инциденти подчертават нарастващата опасност за морския трафик в района на Йемен и Червено море. Регионът е известен с пиратски атаки и други видове насилие, което затруднява сигурността на международните морски пътища. UKMTO редовно предупреждава за възможни рискове и съветва капитаните да вземат допълнителни предпазни мерки при преминаване през тези води.

Реакции и мерки за сигурност

Морските власти и търговски организации активно обсъждат начини за увеличаване на сигурността в района. Възможните мерки включват засилено патрулиране от страна на международни военноморски сили, както и използването на специализирани охранителни компании на борда на корабите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари