Ракета улучи търговски кораб край йеменското пристанище Аден

1
Няма данни за пострадали членове на екипажа
Няма данни за пострадали членове на екипажа

Няма данни за пострадали членове на екипажа

Търговски кораб беше улучен от ракета на 125 морски мили източно от йеменското пристанище "Аден", но няма данни за пострадали членове на екипажа, пожари, проникване на вода или изтичане на нефт. Плавателният съд продължава към следващата си дестинация, съобщиха Организацията за морски търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) и британската фирма за морска сигурност "Амбри" (Ambrey), предаде Ройтерс.

Според информацията на UKMTO, ракетният удар не е нанесъл сериозни щети на кораба, което е позволило на екипажа да запази контрол над плавателния съд и да продължи безопасно по своя маршрут. Съобщението от "Амбри" също така потвърждава, че няма изтичане на нефт, което би могло да предизвика екологична катастрофа.

По-рано в събота, Централно командване на САЩ обяви, че е унищожило ракета и пускова установка на хусите в Йемен. Ако йеменските бунтовници поемат отговорност за днешната атака, това ще бъде първият инцидент, който предизвикват, откакто Израел им нанесе ответен въздушен удар в пристанището "Ходейда", отбелязва Ройтерс.

Свързаните с Иран бунтовници започнаха да атакуват търговски кораби край бреговете на Йемен през ноември, заявявайки, че действията им са проява на солидарност с палестинците в ивицата Газа. Тези атаки навредиха на световната търговия, принуждавайки много компании да пренасочат плавателните си съдове към по-дълъг и скъп маршрут през Южна Африка. В отговор на тези нападения, САЩ и Великобритания нанесоха удари срещу обекти на хусите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари