Евакуираха три болници в Кьолн

0
Причината е обезвреждане на бомба от Втората световна война
Причината е обезвреждане на бомба от Втората световна война Снимка: Асен Игнатов / Архив

Причината е обезвреждане на бомба от Втората световна война

Мащабна евакуация в Кьолн заради бомба от Втората световна война.

Близо 6400 жители на германския град Кьолн бяха принудени да напуснат домовете си поради предстоящо обезвреждане на бомба от Втората световна война. Три болници в града също бяха евакуирани като част от мащабната операция по обезопасяване на района.

Говорител на местните власти съобщи, че в операцията участват около 1300 души, включително служители на реда, полицаи, пожарникари, спасители и 800 доброволци. Това показва сериозността на ситуацията и мащаба на предприетите мерки за осигуряване на безопасността на гражданите.

Две от трите засегнати болници вече бяха евакуирани през последните два дни. Общо около 640 пациенти бяха засегнати от евакуацията, като по-голямата част от тях бяха прехвърлени в други лечебни заведения. Това създаде значително логистично предизвикателство за здравните власти в града.

Особено внимание беше отделено на пациентите от интензивното отделение на болницата в квартал "Мерхайм". Те бяха преместени в специално обезопасена зона, наречена "безопасна зона". Тази мярка е предприета с цел да се гарантира сигурността им в случай на непредвидени усложнения при обезвреждането на бомбата.

Бомбата, която е причина за цялата тази операция, е със забележително тегло от 1000 килограма. Тя беше открита на място, където се планира изграждането на нов здравен комплекс. Този факт подчертава колко важно е внимателното проучване и обезопасяване на терените преди започване на строителни дейности в градове, които са били силно засегнати от бомбардировки по време на Втората световна война.

Властите в Кьолн планират обезвреждането на бомбата да приключи преди настъпването на нощта. Това показва стремежа им да минимизират неудобствата за гражданите и да възстановят нормалния ритъм на живот в града възможно най-скоро.

Интересен факт е, че обезвреждането на бомби от Втората световна война е често срещано явление в Кьолн. Градът е бил един от най-тежко бомбардираните по време на войната, което обяснява честотата на подобни инциденти. Това налага постоянна бдителност от страна на властите и специализираните екипи, както и готовност за бързо реагиране при откриване на невзривени боеприпаси.

Тази ситуация в Кьолн напомня за продължаващото влияние на историческите събития върху съвременния живот и подчертава важността на внимателното планиране и координация при справянето с подобни предизвикателства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари