Змия ухапа мъж от Благоевград, докато си полива градината

0
Пострадалият е транспортиран в столична болница
Пострадалият е транспортиран в столична болница Снимка: МБАЛ - Благоевград

Пострадалият е транспортиран в столична болница

65-годишен мъж от Благоевград е бил транспортиран до столична болница след ухапване от змия. Инцидентът е станал вчера, докато мъжът поливал градината си, но той потърсил медицинска помощ едва днес преди обяд. Състоянието му се е влошило, след като мястото на ухапването не спаднало и получил огромен оток, пише БГНЕС.

Трети случай на ухапване от змия в Благоевградско за две седмици

Този инцидент е третият случай на ухапване от змия в областта Благоевград за последните две седмици. Първият случай е на 20-годишно момиче от Кресна, което също е било нападнато от змия. Вторият случай е на мъж, който е бил ухапан, докато събирал гъби в гората.

Повишена опасност от ухапвания през летния сезон

С настъпването на летния сезон се увеличава броят на случаите на ухапвания от змии в България, особено в райони като Благоевградско, където има много зелени площи и гори. Специалистите съветват хората да бъдат особено внимателни при работа в градината или при разходки в природата. При ухапване от змия е важно незабавно да се потърси медицинска помощ, за да се избегнат сериозни последици за здравето.

Как да се предпазим от змии

За да се предпазят от змии, хората трябва да избягват ходенето боси в тревата или гората и да носят дълги панталони и затворени обувки. Също така е препоръчително да не се приближават до змии, ако ги забележат, и да не се опитват да ги хващат или убиват. Змиите обикновено не нападат хората, освен ако не се чувстват застрашени.

Съвети при ухапване от змия

При ухапване от змия е важно да се запази спокойствие и да се избягва движението на засегнатия крайник, за да се предотврати разпространението на отровата. Ухапаното място трябва да се държи на нивото на сърцето и незабавно да се потърси медицинска помощ. В никакъв случай не трябва да се правят разрези или да се изсмуква отровата, тъй като това може да влоши състоянието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    хи, хи,
    С вендуза викате?!? Ще си нося една в джоба!😁😁😁
  • 1
    2
    до 1
    Ако вендузата е достатъчно малка. Я си представи, че ухапването е отпред на пищяла. Няма как да сложиш вендуза да се вакуумира, особено ако е много голяма на такова ръбесто място. Трябва да имаш малка вендуза с тесен диаметър.
  • 3
    1
    Онзи ден
    Във вестник Телеграф даваха акъл да се изсмуква отровата,може ама със вендуза.С уста НЕ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари