Какво е състоянието на жената, ухапана от змия в Кресна

4
Инцидентът се случи при опит за покупка на мляко за едногодишното ѝ дете
Инцидентът се случи при опит за покупка на мляко за едногодишното ѝ дете

Инцидентът се случи при опит за покупка на мляко за едногодишното ѝ дете

20-годишна жена от Кресна е настанена в реанимацията на болницата в Благоевград след ухапване от змия. Нападението се случило в късните часове на сряда, когато жената излязла да купи мляко за едногодишното си дете. Според дежурния лекар в ОАРИЛ, д-р Ивайло Парев, състоянието на пострадалата е стабилно, но тя има оток и зачервяване на глезена – мястото на ухапването.

„Състоянието на пострадалата е стабилно. Тя има оток и зачервяване на мястото на ухапване, което е на глезена. Не е успяла да види каква е била змията”, заяви д-р Парев в ефира на „Здравей, България”.

Симптоми и препоръки

Д-р Парев обясни, че първите симптоми след ухапването от отровна змия включват зачервяване и оток на мястото на ухапването. Той препоръча да се избягват затревените места през деня и да се носят по-високи обувки, както и да се избягват разходки в тъмни места.

„Змиите не са толкова активни през нощта, но все пак трябва да бъдем предпазливи”, подчерта медикът.

Превенция и предпазни мерки

За да се намали рискът от ухапване от змия, д-р Парев съветва хората да вземат следните предпазни мерки:

  • Избягване на затревени и неосветени места, особено през нощта.
  • Носене на по-високи обувки, които предпазват глезените.
  • Внимание при разходки на открито и използване на фенерчета или друг вид осветление, за да се види теренът преди стъпване.

Инцидентът в Кресна подчертава важността на предпазните мерки и осведомеността за присъствието на змии в природата. Благодарение на бързата медицинска намеса, състоянието на пострадалата жена е стабилизирано и тя се възстановява в реанимацията на болницата в Благоевград. Надяваме се на бързото й възстановяване и призоваваме всички да бъдат внимателни и предпазливи при движение на открито, особено в райони, където има опасност от срещи със змии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари