Голям пожар затвори пътя Русе - Бяла

2
Властите въведоха обходен маршрут през Басарбово и Иваново
Властите въведоха обходен маршрут през Басарбово и Иваново

Властите въведоха обходен маршрут през Басарбово и Иваново

Пътят между град Русе и град Бяла бе временно затворен за движение поради възникнал мащабен пожар. Инцидентът се разигра между изхода на град Русе и деветия километър в посока град Бяла.

Органите на реда предприеха мерки за безопасността на пътуващите. Полицаи пренасочиха трафика по обходен маршрут през село Басарбово и село Иваново. За тежкотоварните автомобили бяха въведени допълнителни ограничения - те бяха спирани още в град Бяла.

Според първоначалната информация, причината за възникването на огъня е искра от преминаващ влак. Пламъците бързо обхванаха обширен периметър покрай железопътната линия. Ситуацията се усложни допълнително, когато огънят се прехвърли и от другата страна на пътното платно, застрашавайки близките ниви, съобщи Русе Медиа.

Всички налични екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе бяха мобилизирани за овладяване на ситуацията. Благодарение на бързата и координирана намеса на огнеборците, пожарът бе локализиран, преди да успее да се разпространи към близките вилни зони.

Към момента на публикуване на информацията, пожарът е овладян, но екипите на пожарната продължават да работят на място за пълното му потушаване и предотвратяване на повторно разпалване. Властите призовават шофьорите да следят за актуална информация относно пътната обстановка и да се съобразяват с временната организация на движението в района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    4
    Василена МИЛФкова
    Моят Бенчо ми запали Утката и пожара пламна от Русе до Нисово. Утката ми е пожар. Паля пожари в семейства секакви. Борянооооу! Не моеш запали пожар с пениса на Бее Нчо. Пенисът му е барут.
  • 1
    3
    zunzun
    sq 6a porasne edna magistrala sas julta markirovka
  • 3
    2
    Аз
    "искра"от преминаващ влак, довела до мащабен пожар.Жалка история, след като няма жеги и мълнии, най - вероятно е новото "хитово"обяснение на пореден скалъпен пожар.
  • 5
    1
    Машинистът Пенчо М.
    Не искра от влак. На влак са му се запалили спирачките и е ръсил искри в продължение на 10 километра. Направо ебаа мамата на трафика от Еуропата към Азия. Имам записи на SD поне на 10 километра с огньове. Машинистът на виновния влак е за........убийство и/или бесило. Били загасили пожара. Вие ташак ли си прайте. Една водолинейка да гаси фронт от 10 километра.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари