Засилен трафик на границите с Румъния и Гърция

0
Шофьорите се сблъскват с ремонти и светофарен режим на Дунав мост при Русе
Шофьорите се сблъскват с ремонти и светофарен режим на Дунав мост при Русе Снимка: Архив

Шофьорите се сблъскват с ремонти и светофарен режим на Дунав мост при Русе

Трафикът на някои гранични контролно-пропускателни пунктове с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция остава значително натоварен. Това съобщение бе публикувано на официалната страница на Главна дирекция „Гранична полиция“ в ранните часове на деня, около 6:00 часа сутринта.

По българо-румънската граница се наблюдава увеличен трафик на товарни автомобили, особено на ГКПП „Кардам“. В тази връзка, от „Гранична полиция“ припомнят, че ремонтни дейности на Дунав мост при Русе водят до временна организация на движението. Поради тази причина автомобилите преминават през една лента, като движението е регулирано чрез светофари.

За да избегнат задръстванията на ГКПП „Русе“, шофьорите могат да изберат алтернативни маршрути през ГКПП „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ или „Крушари“. Важно е да се отбележи, че последните два пункта работят от 8:00 до 20:00 часа и не пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция интензивно е движението на изход за леки автомобили на пунктовете „Кулата“ и „Маказа“. С оглед на значителния брой румънски туристи, които пътуват към Гърция, „Гранична полиция“ препоръчва алтернативни маршрути: ГКПП „Илинден“ за курорти в Солун и Халкидики, ГКПП „Златоград“ за тези, които пътуват към Ксанти и о. Тасос, и ГКПП „Капитан Петко войвода“ за района на Александруполис.

На българо-сръбската граница, движението е натоварено на вход и изход за леки автомобили при ГКПП „Калотина“. Сходна е ситуацията и на граничните пунктове с Турция, като ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ отчитат интензивен трафик на вход за леки автомобили. За разлика от тях, преминаването през пунктовете към Северна Македония остава нормално.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари