Интензивен трафик на граничните пунктове с Румъния и Гърция

0
Гранична полиция съветва за алтернативни маршрути поради натоварването на ГКПП-та
Гранична полиция съветва за алтернативни маршрути поради натоварването на ГКПП-та Снимка: БТА / Архив

Гранична полиция съветва за алтернативни маршрути поради натоварването на ГКПП-та

Трафикът на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния и Гърция остава интензивен, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" при Министерството на вътрешните работи. Информацията е актуализирана към 6:00 часа тази сутрин.

На границата с Румъния, трафикът на ГКПП "Видин", ГКПП "Оряхово", ГКПП "Кардам" и ГКПП "Дуранкулак" е натоварен в посока изход за товарни автомобили. Поради ремонт на българската част от Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като преминаването се осъществява по една лента със светофарен контрол. Шофьорите в този район могат да използват и алтернативни пунктове като ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два пункта работят от 8:00 до 20:00 часа и през тях не се допускат товарни автомобили.

На границата с Гърция, ГКПП "Кулата" също отчита натоварен трафик на изход за товарни автомобили. Заради увеличеното движение, дължащо се на румънски туристи, пътуващи към Гърция, от Гранична полиция препоръчват алтернативни маршрути през по-малко натоварени пунктове. За пътуващите към курортите в Солун, Кавала и Халкидики се предлага преминаване през ГКПП "Илинден", вместо "Кулата". Туристите, насочили се към района на Ксанти, Комотини или остров Тасос, могат да изберат ГКПП "Златоград" като алтернатива на ГКПП "Маказа". За тези, които пътуват към курортите в Александруполис, се препоръчва използването на ГКПП "Капитан Петко войвода". Пунктовете "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" са отворени само за леки коли и микробуси.

Трафикът на границата със Сърбия и Република Северна Македония остава нормален на всички контролно-пропускателни пунктове.

На 26 август започна ремонт на ГКПП "Гюешево" във връзка с изграждането на Системата вход/изход на Европейския съюз. Поради това преминаването на товарни автомобили ще бъде временно пренасочвано през трасетата за леки автомобили. Това може да доведе до известни затруднения при преминаването.

На границата с Турция движението е нормално на всички пунктове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари