Интензивен трафик на гранични пунктове с Румъния и Гърция

1
Ремонтните дейности на Дунав мост при Русе продължават да влияят негативно на трафика в региона
Ремонтните дейности на Дунав мост при Русе продължават да влияят негативно на трафика в региона Снимка: Областна администрация - Русе / Архив

Данните са актуални към 6:00 часа днес

Трафикът на граничните пунктове с Румъния и Гърция остава натоварен, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ към Министерството на вътрешните работи. Данните, които са актуални към 6:00 часа днес, показват, че на някои места има значителни затруднения, особено за товарните автомобили.

По границата с Румъния най-сериозно е движението на изход за товарни камиони на граничните пунктове „Видин“, „Кардам“ и „Дуранкулак“. В допълнение, ремонтните дейности на Дунав мост при Русе продължават да влияят негативно на трафика в региона. Поради това е въведена временна организация на движението, която позволява преминаване само в една лента, регулирана със светофар. За шофьорите, които търсят алтернативни маршрути, са на разположение пунктовете „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“, като последните два не допускат товарни автомобили и работят от 8:00 до 20:00 часа.

На българо-гръцката граница трафикът също е натоварен, като на ГКПП „Кулата“ има засилен поток от товарни камиони. С увеличението на броя на румънските туристи, пътуващи към Гърция през пунктовете „Кулата“ и „Маказа“, от „Гранична полиция“ препоръчват използването на по-малко натоварени гранични пунктове за по-бързо преминаване.

Същевременно, на границите със Сърбия, Република Северна Македония и Турция, трафикът остава нормален. Единствено на ГКПП „Гюешево“ има временни затруднения поради изграждането на новата система вход/изход на Европейския съюз. Временно товарните автомобили се пренасочват през трасетата за леки коли, което също може да забави движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари