Румънски туристи предизвикаха задръствания на ГКПП "Кулата" и "Маказа"

2
Интензивно движение на граничните пунктове с Румъния, Сърбия, Гърция и Турция
Интензивно движение на граничните пунктове с Румъния, Сърбия, Гърция и Турция Снимка: БТА / Архив

Интензивно движение на граничните пунктове с Румъния, Сърбия, Гърция и Турция

Интензивен трафик се наблюдава на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия, Гърция и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП). Данните за движението са към 6:00 часа тази сутрин.

На границата с Румъния трафикът е натоварен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Никопол", „Оряхово" и „Дуранкулак" на изход за товарни автомобили. Временна организация на движение е въведена на Дунав мост при Русе поради основен ремонт, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Алтернативни маршрути за шофьорите включват ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два пункта работят от 8:00 до 20:00 часа и не пропускат товарни автомобили.

Румънските власти налагат ограничения за преминаване на товарни автомобили през ГКПП „Дуранкулак“ всеки петък от 16:00 до 22:00 часа, а в събота, неделя, предпразнични и празнични дни - от 6:00 до 22:00 часа.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата" за леки автомобили. Поради значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към Гърция, „Гранична полиция“ препоръчва използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница за по-бързо преминаване. Туристите, пътуващи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров, могат да използват ГКПП „Илинден“. За курорти в района на Ксанти, Комотини и остров Тасос се препоръчва ГКПП „Златоград“, а за района на Алексантропулис - ГКПП „Капитан Петко войвода“. През ГКПП „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия движението е интензивно на ГКПП „Калотина" на вход за леки автомобили. На границата с Турция трафикът е натоварен на ГКПП „Капитан Андреево" на вход за леки автомобили. На границата с Република Северна Македония движението е нормално на всички гранични пунктове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    123
    Хората нямат никаква вина, че България е яздена от мафия и инфраструктурата и прилича на гъз ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари