Интензивен трафик на гранични пунктове с Румъния и Турция

0
Основен ремонт на Дунав мост затруднява движението при Русе
Основен ремонт на Дунав мост затруднява движението при Русе Снимка: БТА / Архив

Данните са към 06:00 часа тази сутрин

Трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове „Видин“, „Кардам“, „Оряхово“, „Никопол“ и „Дуранкулак“ на границата с Румъния е силно натоварен на изход за товарни автомобили, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ към Министерството на вътрешните работи.

Данните са към 06:00 часа тази сутрин.

Заради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при град Русе е въведена временна организация на движението. Трафикът е пренасочен в една лента, като преминаването се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в района могат да се насочат към алтернативни маршрути през ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два пункта работят от 08:00 до 20:00 часа всеки ден, но през тях не се пропускат товарни автомобили, подчертават от „Гранична полиция“.

На границата с Турция, пунктовете „Капитан Андреево“ и „Лесово“ са натоварени на изход за товарни автомобили.

На границата с Гърция, преминаването през всички гранични пунктове е нормално. Въпреки това, с оглед на значителния брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, преминаването през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ е по-натоварено. От „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите да използват алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които предлагат по-бързо преминаване.

Туристите, пътуващи към курортите в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров, могат да изберат преминаване през ГКПП „Илинден“ като алтернатива на ГКПП „Кулата“. За тези, които пътуват към курортите в района на Ксанти, Комотини и остров Тасос, препоръчаната алтернатива на ГКПП „Маказа“ е ГКПП „Златоград“. За туристи, насочили се към района на Александруполис, подходящият маршрут е през ГКПП „Капитан Петко войвода“. През пунктовете „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е позволено преминаване само на леки коли и микробуси.

Трафикът на границата със Сърбия и Северна Македония е нормален на всички гранични пунктове.

На ГКПП „Гюешево“, от 26 август 2024 г., започна изграждането на Системата вход/изход на Европейския съюз. В рамките на този проект ще бъдат заменени кабините за граничен контрол на товарните автомобили с нови. Поради това, временно товарните автомобили ще преминават през трасетата за леки коли, което може да доведе до известни затруднения в движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари