Започна държавният военен шампионат по тактическа стрелба

0
Състезанието се провежда в учебен център „Анево“
Състезанието се провежда в учебен център „Анево“ Снимка: Министерство на отбраната

Състезанието се провежда в учебен център „Анево“

Държавният военен шампионат по тактическа стрелба в динамични условия бе открит днес, 2 юли. Домакин на състезанието е 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово. В него ще премерят сили отборите на Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, Командването за логистична поддръжка, НВУ „Васил Левски“ и Служба „Военна полиция“.

Състезанието ще се проведе при изключителна динамика на учебен център „Анево“, като състезателите ще имат възможност да водят огън по цели на къси и пределно къси разстояния, да изпълняват стрелба след придвижване, със смяна на позициите и положенията на видовете оръжия, съобщават от Министерството на отбраната.

Шампионатът беше открит от командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов. „Тактическата стрелба е основен вид подготовка в Сухопътните войски и важна част от огневата подготовка на военнослужещия. Тя изгражда умения, навици и опит у нашите военнослужещи за близък бой и водене на огън в градски условия. Тактическата стрелба е дисциплина, която придобива все по-голяма популярност, както в редовете на Българската армия, така и в цивилните среди“, подчерта бригаден генерал Михайлов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Олеле, майко!
    Тия сакатели пак ще се изпозастрелят един друг!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари