Володимир Зеленски нареди чистка в украинската служба за охрана след заговори за убийства

1
Заговорът е бил за убийството на украинския президент и други длъжностни лица, включително началника на военното разузнаване Кирил Буданов
Заговорът е бил за убийството на украинския президент и други длъжностни лица, включително началника на военното разузнаване Кирил Буданов Снимка: Володимир Зеленски / Facebook

Заговорът е бил за убийството на украинския президент и други длъжностни лица, включително началника на военното разузнаване Кирил Буданов

Украинският президент Володимир Зеленски нареди на новия началник на Службата за държавна охрана на Украйна да прочисти редиците ѝ от хора, които я дискредитират, след като двама от офицерите ѝ бяха обвинени в заговор за убийство на висши служители, предаде Ройтерс.

Миналия месец Службата за сигурност на Украйна (ССУ) заяви, че е заловила двама полковници от службата за охрана, обвинени в сътрудничество с Русия с цел заговор за убийството на Зеленски и други длъжностни лица, включително началника на военното разузнаване Кирил Буданов.

Службата за държавна охрана осигурява сигурността на различни държавни служители, припомня Ройтерс, предаде БТА.

При представянето на полковник Олексий Морозов пред генералния щаб Зеленски заяви, че основната му задача е да гарантира, че в агенцията постъпват само тези, които виждат бъдещето си свързано с Украйна. Това е първият коментар на украинския президент след ареста на агентите.

"И, разбира се, агенцията трябва да бъде прочистена от всички, които не избират Украйна за себе си или дискредитират службата за държавна охрана", подчерта той в "Телеграм".

Зеленски уволни предшественика на Морозов Сергий Руд през май, два дни след като ССУ задържа служители на агенцията, които според нея са работили за Федералната служба за сигурност на Русия и са изнесли класифицирана информация. От Москва нямаше коментар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Sтанко
    Дрогари руZZшлямски тролове, много слаби са ви коментарите под статиите за Зеления "наркоман" и тьотка Мутрофанка няма да ни преведе копейките за осраните постове! Вземете да се стегнете, че не ми се ходи отново да прося пред гадния западнярски ЛИДЛ! Слава на путлерчето!
  • -1
    3
    Путин Хуйло
    Мри в лайна,мръсен нацист зеленясъл,да ти еба майката в устата усраинска!
  • 7
    2
    робин худ
    Тоя няма ли да го ликвидират да приключи войната най накрая толкова много хора измряха заради него
  • 6
    1
    фена на Путин
    Направения параноик ! Колко е жалък !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари