Володимир Зеленски разкри "План за победа" пред Върховната рада

0
Украинският президент представи дългоочакваната стратегия за прекратяване на конфликта пред народните представители в украинския парламент
Украинският президент представи дългоочакваната стратегия за прекратяване на конфликта пред народните представители в украинския парламент

Украинският президент представи дългоочакваната стратегия за прекратяване на конфликта пред народните представители в украинския парламент

Володимир Зеленски разкри "План за победа" пред Върховната рада.

Украинският президент Володимир Зеленски представи дългоочакваната стратегия за прекратяване на конфликта пред народните представители в украинския парламент. В своето обръщение той подчерта необходимостта от укрепване на страната и нейните позиции.

Ключови аспекти на плана

В своето изказване пред Върховната рада Зеленски очерта основните насоки на "Плана за победа". Той акцентира върху важността на усилването на Украйна, което според него е ключово за приключване на военните действия.

"Планът за победа на Украйна е план за укрепване на нашата страна и нашите позиции. Да бъдем достатъчно силни, за да сложим край на войната", заяви президентът пред депутатите.

Представянето на плана се състоя на 12 октомври, като това е първият път, в който Зеленски разкрива детайли от стратегията пред законодателния орган на страната.

Очаква се "Планът за победа" да очертае конкретни стъпки за засилване на отбранителните способности на Украйна и да предложи дипломатически инициативи за разрешаване на конфликта.

Основните точки от "Плана за победа"

ПОКАНА ОТ НАТО

Украйна се нуждае от безусловна покана да се присъедини към НАТО сега, заяви Зеленски.

"Разбираме, че членството в НАТО е въпрос, който касае бъдещето, а не настоящето. Но така (руският президент Владимир) Путин ще може да разбере, че геополитическите му сметки са пред провал", заяви Зеленски.

УКРЕПВАНЕ НА ОТБРАНИТЕЛНИТЕ СПОСОБНОСТИ НА УКРАЙНА

Украинският лидер заяви, че способностите на Украйна да се защитава трябва да бъдат "безвъзвратно укрепени" и изброи няколко начина това да се случи.

Сред тях е допълнителното въоръжаване на Украйна и подсилването на отбранителната ѝ индустрия, укрепване на противъздушната ѝ отбрана, премахване на ограниченията за използване на оръжия и продължаване на украинските военни операции на руска територия.

ВЪЗПИРАНЕ

Зеленски заяви, че западните съюзници на Украйна трябва да възпрат Русия да упражнява повече агресия, като покажат на Москва, че това ще има последствия.

"Украйна предлага на нейна земя да се разположи "неядрен стратегически пакет за възпиране", който да бъде достатъчен да защити Украйна от всяка военна заплаха от страна на Русия", каза той.

Зеленски добави, че към тази точка има допълнение, което засега остава в тайна и не даде подробности по въпроса.

СТРАТЕГИЧЕСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПОТЕНЦИАЛ

Зеленски предложи Украйна да подпише споразумение със САЩ, ЕС и други съюзници, което да позволи съвместни инвестиции и да ѝ даде право да използва полезни изкопаеми. Според Зеленски споразумението ще бъде на стойност трилиони долари.

"Това включва най-вече уран, титан, литий, графит и други стратегически ценни ресурси, които ще укрепят или Русия и нейните съюзници, или Украйна и демократичния свят в глобалната конкуренция", заяви той.

УКРАЙНА ПОДСИЛВА НАТО

Зеленски предложи след войната въоръжените сили на Украйна да подпомогнат сигурността на НАТО и да заменят някои от американските сили, които в момента са разположени в Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Мухахахахаха
    Тоя нашмъркан клоун го бива да разказва вицове - междувременно по данни на Телеграма канала uainfographics,за изминалите два месеца Русия е завладяла повече бандеронацистки територии отколкото през цялата 2023-та мухахахаха слава на Русия и смърт на бандеронацизма!
  • 4
    1
    Наркоман Зеленски
    Моят план за победа е да си събуя гащите и да чакам чеченците да ме опънат. После ще си живея славно като главна обезяна в московската зоологическа градина
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари