Роберт Фицо: В средносрочен план вероятността войната в Украйна да приключи е висока

1
Словашкият премиер прогнозира скорошен край на конфликта в Украйна
Словашкият премиер прогнозира скорошен край на конфликта в Украйна Снимка: АП / БТА / Архив

Утре очаквам някакъв намек, защото изведнъж се появи темата за поканата на Украйна в НАТО

Словашкият премиер прогнозира скорошен край на конфликта в Украйна.

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо изрази оптимизъм относно вероятността за скорошно приключване на военните действия в Украйна. Това стана ясно от изявление, направено от премиера пред парламентарна комисия в Братислава, преди заминаването му за среща на върха на Европейския съюз.

Очаквания за промяна в ситуацията

"В средносрочен план вероятността войната в Украйна да приключи е висока", заяви Фицо пред словашките депутати. Той допълни, че очаква някакви индикации за развитието на ситуацията по време на предстоящата среща на високо равнище на ЕС.

Фокус върху НАТО

Словашкият премиер обърна внимание и на темата за евентуалното членство на Украйна в Североатлантическия алианс. "Утре очаквам някакъв намек, защото изведнъж се появи темата за поканата на Украйна в НАТО", коментира Фицо.

Предстояща среща на върха

На срещата на върха на Европейския съюз се очаква участието на украинския президент Володимир Зеленски, който ще представи своя "План за победа" във войната срещу Русия. Това ще бъде ключов момент за обсъждане на бъдещето на конфликта и потенциалните пътища за неговото разрешаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари