Володимир Зеленски посети поразената от ракета детската болница

0

Болницата беше ударена при масирани руски атаки на 8 юли, когато загинаха двама души, а десетки бяха ранени

Украинският президент Володимир Зеленски, придружен от съпругата си Олена, посети най-голямата детска болница в Киев, специализирана в лечение на тежки заболявания като рак. Болницата беше ударена при масирани руски атаки на 8 юли, когато загинаха двама души, а десетки бяха ранени.

Зеленски и съпругата му разговаряха с малките пациенти и техните лекари, изразявайки подкрепа и солидарност. В момента на атаката в болницата е имало около 670 деца и хиляда души персонал, много от които успели да се скрият в бомбоубежищата благодарение на сирените. „Обстановката в болницата е тежка, но медицинският екип се справя отлично в тези трудни условия“, каза Зеленски по време на посещението, предаде bTV.

Русия отрича да е ударила болницата, но според мисия на ООН на терен е „силно вероятно“ именно руска ракета да е поразила сградата. Това предизвика остри реакции от страна на международната общност и задълбочи напрежението в региона.

В същото време, украинската армия е подложена на силен натиск в Донецка област. Зеленски заяви, че ситуацията около град Покровск е особено напрегната и е в центъра на руските атаки. „Обстановката около Покровск в Донецка област в частност е внимателно анализирана от военното ръководство. Този район беше и продължава да бъде в центъра на руските атаки. Трябва да се направи всичко възможно за укрепване на украинските отбранителни позиции в региона“, подчерта президентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    21
    Иванов
    Написаното под коментар 19 е абсолютна лъжа - това е поредната дрисня на смрадливия бесарабски ДеБил-ПеПераст!
  • 1
    20
    Сука, бляд!
    Обращения на украинци към техния клоун: ***** https://www.youtube.com/watch?v=cp5iO5ycn3A
  • -2
    19
    Българин
    "Взривове, отново. През юни миналата година имах среща с представител на чужда, европейска разузнавателна служба по повод разкритията на БОЕЦ за присъствието на членове на руската паравоенна групировка "Вагнер" при строежа на ТУРСКИ ПОТОК. Попитах го в разговора: — Какво могат да вършат кремълските агенти от "Вагнер" тук, освен разузнаване за газопровода, за който имат и без това цялата информация? Отговорът бе: — Това са обучени терористи. Могат да събират данни за критична инфраструктура: атомна централа, военни бази, поделения и т.н. Могат да взривяват военни складове и складове с взривни материали. И са го правили. Могат да убиват "трактори" и други. Имаме такива данни, но вашите служби са тотално пробити от Кремъл. Колегите от Полша също установиха данни, един от руските шпиони се е "интегрирал", като е останал в страната със собствен бизнес в София. И не е само един. Пак казвам — това са обучени шпиони и терористи, и действат при активация дори и след години. Сега гледам репортажи за новите взривове и си припомням думите на чуждото ченге. Оказа се прав за всичко, включително и за нашите служби. " #БОЕЦ 25.07.2024 г.
  • 2
    18
    Ванка с танка
    Файненшъл Таймс вече имаха статия,в която разкриха,че ракетата ударила онкоболницата е с части произведени в Западна Европа,тоест няма как да е руска! Бандеронацистите от некадърност ли,нарочно ли,но са ударили украинска болница и са избили деца точно както избига и децата в Севастопол със забранените за ползване касетъчни бомби. Този насран плъх на снимката скоро ще отговаря за престъпленията си,когато денацификацията го застигне,което е неизбежно!
  • -1
    17
    Запознат бесарабски гей
    До 16 Това мекотело няма да те разбере. Това е умствено изостанал смрадлив бесарабски третополов травестит! Борбата с бандеронацизма като с троскота-необходима е системна и упорита работа за изкореняването.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари