Виктория Василева призовава за промени в избирателната система

0
Нова политическа коалиция се готви за изборите на 27 октомври
Нова политическа коалиция се готви за изборите на 27 октомври Снимка: БНТ

Нова политическа коалиция се готви за изборите на 27 октомври

В ефира на предаването "Още от деня" по БНТ народният представител Виктория Василева сподели своите възгледи относно необходимостта от промени в политическата система на страната.

"Като че ли българите не обичаме резките промени. Трябва да предложим на българския народ нещата да се случват на малки стъпчици", заяви Василева, подчертавайки необходимостта от постепенен подход към реформите.

Депутатът, който в момента е част от коалиция "Има смисъл", преминава през интересен политически път. Започнала кариерата си в младежките редици на Съюза на демократичните сили (СДС), Василева по-късно се присъединява към партия "Има такъв народ" (ИТН), след което става част от "Величие", преди да се обяви за независим народен представител.

За предстоящите парламентарни избори на 27 октомври 2024 година, Василева регистрира нова коалиция - "Има смисъл", обединявайки се с "Българска социалдемократическа партия" и "Бъдете смели". Някои от нейните настоящи съмишленици са бивши членове на разпадналата се група "Величие".

Василева подчерта важността на извличането на поуки от миналия опит: "Нещата в които си сгрешил, могат да носят опит". Тя отрече връзки на новата коалиция с бизнесмена Васил Божков и заяви готовността си да се изправи срещу политически опоненти като Ивелин Михайлов.

Критикувайки работата на настоящия парламент, Василева отбеляза: "В този парламент отново сработи егоизмът. Може би затова трябва да търсим промяна на избирателната система". Тя подчерта необходимостта от постоянно доказване на мястото си в политиката: "Урокът е, че не можеш да приемаш присъствието си в политиката за даденост, а да доказваш всекидневно защо си там".

Изявленията на Василева повдигат въпроси за бъдещето на българската политическа сцена и потенциалната нужда от реформи в избирателната система, които да отговорят на променящите се обществени нагласи и очаквания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари