ЦИК заличи коалицията "Има смисъл" за участие в изборите

0
Виктория Василева остава извън парламентарната надпревара
Виктория Василева остава извън парламентарната надпревара Снимка: Facebook / Виктория Василева

Виктория Василева остава извън парламентарната надпревара

Коалицията "Има смисъл" няма да участва в предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Това стана ясно от публикуваната информация на официалния сайт на Централната избирателна комисия (ЦИК). Обединението, в което водеща фигура е Виктория Василева, е заличено от листата с участници в изборната надпревара.

Според данните, предоставени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, подписката в подкрепа на коалицията не е достигнала необходимия минимум от 2500 валидни подписа. Това е основната причина за отстраняването на "Има смисъл" от участие в предстоящия вот.

Виктория Василева, която в момента е депутат в 50-тото Народно събрание, влезе в парламента като част от политическа формация "Величие", която впоследствие се разпадна. Преди това тя бе народен представител от партия "Има такъв народ".

В своя профил в социалната мрежа Facebook, Василева коментира ситуацията, заявявайки, че тя и нейните съмишленици ще се стремят да коригират това развитие на следващите избори, които се очаква да се проведат през пролетта на 2025 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Бре, бре, бре ...
    Та в колко партии е била госпожата? Една, две, три, няколко?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари