В петък ще бъде най-горещо в Русе и Сандански

2
Това показва прогнозата на синоптиците от НИМХ
Това показва прогнозата на синоптиците от НИМХ

Това показва прогнозата на синоптиците от НИМХ

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение за горещо и слънчево време в петък, 12 юли 2024 година. Внимание се обръща на високите температури, които ще обхванат по-голямата част от страната. Издаден е оранжев код за опасни горещини в цялата страна.

Прогноза за нощта

През нощта времето ще бъде ясно, с лек вятър с променлива посока. Тихата нощ ще позволи на температурите да се задържат по-високи от обичайното, което ще допринесе за горещото време на следващия ден.

Прогноза за утре

Утре, 12 юли, се очаква слънчево и горещо време. Максималните температури ще варират между 34° и 39°, като в Русе ще достигнат до около 39°. По-горещо ще бъде само в Сандански с температури до 40°.След обяд над източните райони ще се появи купеста облачност, но само на отделни места в югоизточните райони ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще бъде слаб източен, в Източна България – умерен североизточен.

Прогноза за планините

В планините времето също ще бъде слънчево и топло. След обяд ще има купеста облачност, но вероятността за валежи остава ниска. Ще духа слаб и умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 29°, а на 2000 метра – около 21°.

Прогноза за Черноморието

Над Черноморието ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността главно над южното крайбрежие. На отделни места там е възможно да превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. Температурата на морската вода е между 26° и 27°, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари