Горещ и слънчево в петък с краткотрайни валежи по Черноморието

0
Летни температури и слънце, но и изолирани гръмотевици следобед
Летни температури и слънце, но и изолирани гръмотевици следобед

Летни температури и слънце, но и изолирани гръмотевици следобед

През нощта времето ще бъде предимно ясно и почти тихо, предоставяйки спокойни условия за почивка. Утре, в по-голямата част от страната, ще преобладава слънчево време, което ще поддържа летните настроения. Следобед обаче ще се появят временни увеличения на облачността, особено в планинските и източните райони, където на изолирани места е възможно да превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб, а в Източна България – умерен, духащ от изток-североизток.

Температурите утре ще бъдат типични за края на лятото, като се очаква максималните стойности да варират между 32° и 37°, което предполага горещ ден. В Русе термометрите ще показват около 37°.

Планините: Идеално за туризъм с малки изненади

В планинските райони също ще преобладава слънчево време, идеално за планински туризъм и активности на открито. Около и след обяд обаче ще се появи купеста облачност, която на отделни места ще донесе кратки валежи и гръмотевици. Вятърът в планините ще бъде умерен, предимно от север-североизток. За туристите, които планират да се изкачат на височина от около 1200 метра, максималната температура ще бъде около 26°, а за тези, които ще поемат към 2000 метра – около 19°.

Тези условия предполагат чудесен ден за планинарство, но е добре да се внимава за евентуални бързи промени в метеорологичната обстановка, особено в следобедните часове.

По Черноморието: Морска идилия с леки изненади

Черноморските курорти ще зарадват почиващите с предимно слънчево време, което прави деня подходящ за плаж и морски приключения. Следобед обаче ще има купеста облачност и на отделни места по крайбрежието може да превали, като не е изключено и гръмотевична активност. Вятърът ще бъде умерен, духащ от изток-североизток, което ще освежи горещите следобедни часове.

Максималните температури по Черноморието ще се движат между 29° и 31°, осигурявайки приятни условия за плажуване. Температурата на морската вода ще бъде между 27° и 29°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари