Идват дъждове с гръмотевици

1
По-значителни количества дъжд и гръмотевици се очакват в Източна България
По-значителни количества дъжд и гръмотевици се очакват в Източна България

По-значителни количества дъжд и гръмотевици се очакват в Източна България

През следващото денонощие времето ще бъде предимно облачно, с валежи на много места в страната. По-значителни количества дъжд и гръмотевици се очакват в източните райони. Следобед валежите постепенно ще отслабват и до вечерта в западната част на България облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Вятърът ще бъде слаб до умерен, в източните райони ще духа от изток-югоизток, а в останалата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите в Източна България ще се понижат, като максималните стойности ще варират между 20° и 25°, а в Русе - около 21°.

В планините времето също ще бъде облачно с валежи от дъжд, които на места ще бъдат значителни. Следобед валежите в западните части ще започнат да отслабват и спират. Вятърът ще се усили и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 15°, а на 2000 метра около 9°.

По Черноморското крайбрежие се очаква облачно време, придружено с валежи от дъжд, като на места ще паднат значителни количества, съпроводени от гръмотевици. През вечерта валежите ще намаляват и спират. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 26°, като температурата на морската вода ще бъде 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, а по Северното Черноморие на моменти ще достигне 3 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари