Уикендът започва с температури до 35 градуса

0
В неделя се очаква да е още по-горещо
В неделя се очаква да е още по-горещо

В неделя се очаква да е още по-горещо

Днешният ден ще бъде изпълнен със слънце, което ще доминира над небето през по-голямата част от деня. В следобедните часове на някои места ще се появи купеста облачност, но без значителни валежи. Вятърът ще бъде слаб, в Източна България ще се усили до умерен и ще духа от изток-североизток. Температурите продължават да се повишават, като максималните ще се движат между 30° и 35°, а в столицата София се очаква около 30°.

В планинските райони също ще бъде слънчево. В следобедните часове ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Вятърът ще бъде умерен от североизток, сочи прогнозата на НИМХ. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, а на 2000 метра – около 18°.

По Черноморието прогнозата е за слънчево време, съчетано със слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще варират между 27° и 30°, а температурата на морската вода ще бъде около 25°. Вълнението на морето ще достигне 2-3 бала.

Прогнози за неделя: Още по-високи температури

Прогнозите сочат, че в неделя температурите ще се покачат още повече, достигайки върхови стойности за сезона. Жителите и посетителите на страната трябва да се подготвят за истински горещ ден, като се препоръчва да се избягва пряката слънчева светлина и да се пият достатъчно течности. Този скок в температурите е част от продължаващата вълна на горещо време, което обхваща региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари