Слънце и вятър ще доминират в сряда

0
Температурите ще се повишат слабо, достигайки до 34 градуса
Температурите ще се повишат слабо, достигайки до 34 градуса

Температурите ще се повишат слабо, достигайки до 34 градуса

В сряда, 7 август, времето ще бъде предимно слънчево, но с умерен северен вятър. Очаква се максималните температури в цялата страна да варират между 29 и 34 градуса, като в столицата София те ще достигнат около 30 градуса. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините също ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, което ще донесе свежест на туристите. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25 градуса, докато на 2000 метра тя ще спадне до около 17 градуса. Тези условия са идеални за планински разходки и туризъм, като същевременно ще предоставят добра видимост и приятно време за любителите на природата.

По Черноморието времето ще бъде предимно слънчево, с лек до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще се движат в диапазона от 26 до 31 градуса. Температурата на морската вода ще бъде около 27-28 градуса, което я прави идеална за къпане и водни спортове. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, предоставяйки спокойни условия за плажуване и плуване.

Над Балканите времето също ще бъде предимно слънчево, като температурите ще се повишат слабо. Това подобрение ще бъде усещано в целия регион, предоставяйки идеални условия за туризъм и отдих на открито.

Очаква се времето да остане стабилно и приятно за голяма част от страната, като умереният северен вятър ще допринесе за по-прохладно усещане. Метеоролозите съветват гражданите да се възползват от слънчевото време, но да бъдат внимателни при излагане на пряка слънчева светлина и да използват подходяща слънцезащита.

Тази прогноза е добра новина за туристите и жителите на морските и планинските райони, които могат да се насладят на хубаво време и разнообразни активности на открито. Независимо дали ще прекарате деня на плажа или в планината, слънчевото време и приятните температури ще направят сряда, 7 август, идеална за всякакви занимания на открито.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари