Слънце и облаци ще се редуват до края на седмицата

0
Максималните температури ще достигнат до 37° в някои райони
Максималните температури ще достигнат до 37° в някои райони

Максималните температури ще достигнат до 37° в някои райони

Прогнозата за времето в България на 9 август 2024 година предвижда динамични атмосферни условия. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца, но през деня леко ще се понижи, сочи прогнозата на НИМХ.

Нощта ще бъде ясна, с изключение на северозападните райони

През нощта се очаква ясно време в по-голямата част от страната. Обаче под влиянието на приближаващ фронт от запад, облачността над северозападните райони ще се увеличава. През нощта главно по западните дялове на Стара планина ще има валежи от дъжд.

Слънчево утро и купеста облачност следобед

Утре сутринта времето ще бъде предимно слънчево с разкъсана облачност над западната половина на Дунавската равнина. Около и следобед над Западна и Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, като на места, предимно в планинските райони, ще има валежи и гръмотевици. Източните райони ще се задържат слънчеви.

Температури и вятър

Вятърът ще бъде умерен в западната половина на страната от северозапад, а в Източна България - от изток-югоизток. Максималните температури ще варират между 32° и 37°, като в София ще достигнат около 32°.

Променливо време в планините

В планините облачността ще бъде променлива, като по-значителна ще бъде над масивите в Западна България. Там на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, а по високите части – от северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 26°, а на 2000 метра – около 18°.

Слънчево и приятно по Черноморието

По Черноморието се очаква предимно слънчево време. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 30°. Температурата на морската вода ще е 26°-27°, а вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Астрономически данни

Слънцето в София ще изгрее в 6:27 часа и ще залезе в 20:36 часа, предоставяйки ден с продължителност 14 часа и 9 минути. Луната ще изгрее в 11:12 часа и ще залезе в 22:44 часа. Фазата на Луната ще бъде три дни преди първа четвърт.

Прогноза за уикенда: 10 и 11 август 2024 година

През почивните дни се очаква предимно слънчево време. В събота над Източна България и планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места, главно следобед, ще има валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб, а по Черноморието – умерен от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари