Температурите достигат до 36 градуса този уикенд

0
На места в Централна и Източна България се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици
На места в Централна и Източна България се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици

На места в Централна и Източна България се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици

През съботния ден ще е слънчево и горещо време с температури, достигащи до 36°. Според Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), времето ще бъде преобладаващо слънчево, но с временни увеличения на облачността в Централна и Източна България. Именно в тези райони се очакват на отделни места краткотрайни превалявания и гръмотевици.

През нощта ще духа слаб вятър, предимно от запад-северозапад, който през деня ще се ориентира от север-североизток и ще се усили до умерен. Максималните температури в страната ще варират между 31° и 36°, като в столицата София се очаква термометрите да покажат около 31°. Атмосферното налягане ще остане стабилно и ще бъде близко до средното за месец август.

Над Черноморието времето също ще бъде предимно слънчево. По северното крайбрежие обаче ще има временни увеличения на облачността, като на отделни места може да се очакват превалявания и гръмотевици. Вятърът в тези райони ще бъде слаб, предимно от изток-североизток, а максималните температури ще са между 27° и 31°. Температурата на морската вода ще бъде приятна, варирайки между 26° и 27°, а вълнението на морето ще бъде умерено – около 2 бала, като след обяд в южните райони може да достигне до 3 бала.

За любителите на планинските разходки прогнозата също е благоприятна. В планините ще бъде предимно слънчево, с по-значителна купеста облачност в източната половина на страната, където на отделни места е възможно да превали и прегърми. Вятърът ще бъде умерен, идващ от север, а максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат около 25°, докато на 2000 метра термометрите ще покажат около 17°.

През следващите дни - неделя и понеделник, се очаква времето да остане предимно слънчево. Вятърът ще се успокои и ще бъде слаб, като в неделя в Източна България все още ще се усеща умерен север-североизточен вятър. Температурите ще се покачат леко, което ще запази летния характер на времето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари