Уикендът идва с жега и локални бури

0
Температурите ще достигнат до 39 градуса
Температурите ще достигнат до 39 градуса

Температурите ще достигнат до 39 градуса

Предстоящият уикенд ще предложи типични за август климатични условия, със силно слънце, високи температури и локални гръмотевични бури в Западна и Централна България. Събота и неделя ще започват със слънчеви утрини, но в следобедните часове в западните и централните райони на страната се очаква гръмотевична облачност.

Температурите през деня ще се покачват до 33-39 градуса, като най-горещо ще бъде в низините и равнинните области. Жегата ще бъде особено интензивна в следобедните часове, което ще предизвика нестабилност в атмосферата и ще доведе до краткотрайни, но интензивни валежи на места. Тези бури могат да бъдат съпроводени от силни пориви на вятъра и локални градушки.

По Черноморието времето ще бъде благоприятно за плаж, с температури около 30 градуса и топла морска вода - 27-28 градуса. Следобедният бриз ще донесе известна прохлада, а вълните ще бъдат малко по-високи по Южното Черноморие, достигайки до 1-2 метра.

С началото на новата седмица, югозападно от България ще се оформи област с ниско налягане, която ще повлияе на времето в страната. Първоначалните прогнози сочат, че България ще остане в периферията на този циклон, но все пак в понеделник и вторник има условия за по-мощни гръмотевични процеси, особено в Югозападна и Централна България. Очакват се локални интензивни валежи и риск от градушки.

Въпреки по-динамичното време, не се предвижда значително захлаждане. Сутрин и вечер температурите ще бъдат по-умерени, но през горещите часове ще останат във високите летни стойности - между 33 и 38 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари