Променливо време с валежи очаква България днес

0
Максималните температури ще варират между 22 и 27 градуса
Максималните температури ще варират между 22 и 27 градуса

Максималните температури ще варират между 22 и 27 градуса

Променливо време с валежи очаква България на 11 октомври.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) прогнозира променливо време за петък, 11 октомври 2024 година.

Атмосферното налягане ще се повишава бавно, но ще остане под средните стойности за месеца.

Според синоптиците, в западната част на страната облачността ще се увеличи значително още следобед. През нощта срещу събота валежите от дъжд ще обхванат и останалата част от територията на България. На места се очакват и гръмотевични бури.

Вятърът ще бъде слаб до умерен, като в западната половина на страната ще духа от северозапад, а в източната - от югозапад. Максималните температури ще варират между 22 и 27 градуса по Целзий. В столицата София живакът ще се задържи около 23 градуса.

Планинските райони също ще бъдат засегнати от значителна облачност. Валежи от дъжд се очакват предимно в района на Стара планина. Вятърът в планините ще бъде умерен, духащ от запад-югозапад. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще достигне около 20 градуса, докато на 2000 метра се очакват около 13 градуса.

По Черноморието времето ще бъде също променливо. Облачността ще се увеличава до значителна през деня. Вятърът ще бъде слаб до умерен, духащ от юг-югоизток. Максималните температури по крайбрежието ще се движат между 22 и 25 градуса. Температурата на морската вода ще бъде около 21 градуса, а вълнението на морето се очаква да бъде около 2 бала.

За жителите и гостите на София, слънцето ще изгрее в 7 часа и 35 минути и ще залезе в 18 часа и 50 минути, осигурявайки 11 часа и 15 минути дневна светлина. Луната ще изгрее в 15 часа и 53 минути на 11 октомври и ще залезе в 0 часа и 50 минути на следващия ден, 12 октомври. Фазата на Луната ще бъде един ден след първата четвърт.

Метеоролозите съветват гражданите да следят актуалните прогнози и да се подготвят за променливото време, особено ако планират пътувания или дейности на открито през този период.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари