Температурите остават високи за сезона в петък

0
Топла есен с краткотрайни валежи очаква България
Топла есен с краткотрайни валежи очаква България

Топла есен с краткотрайни валежи очаква България

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) публикува своята прогноза за времето през следващите дни, предвещавайки приятно есенно време с краткотрайни валежи в някои части на страната.

Според метеоролозите, през нощта жителите на източните райони на България ще се радват на временно изясняване, докато в останалата част от страната небето ще остане покрито със средна и висока облачност. Очакват се спокойни атмосферни условия с почти пълно затишие. Температурите през нощта ще бъдат сравнително меки за сезона, варирайки между 12 и 17 градуса по Целзий.

За утрешния ден, синоптиците прогнозират значителна облачност над цялата страна. Следобед жителите на Западна България могат да очакват валежи от дъжд, които през нощта срещу събота ще се разпространят и в останалите части на страната. На места ще има и гръмотевични бури, които ще разнообразят атмосферните условия.

Ветровете ще бъдат слаби до умерени, с интересна динамика - в западната половина на страната ще духат от северозапад, докато в източната част ще преобладава югозападна посока. Максималните температури ще останат приятно високи за сезона, достигайки стойности между 22 и 27 градуса. В столицата София се очаква температурата да се задържи около 23 градуса.

Планинските райони също ще бъдат засегнати от променливото време. Облачността там ще бъде значителна, като основните валежи от дъжд се очакват в района на Стара планина. Ветровете в планинските области ще бъдат умерени, духайки от запад-югозапад. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 20 градуса, докато на 2000 метра живакът ще се изкачи до около 13 градуса.

По Черноморието времето също ще претърпи промяна. Облачността ще се увеличава постепенно, докато стане значителна. Вятърът ще бъде слаб до умерен, духайки от юг-югоизток. Максималните температури по крайбрежието ще се задържат между 22 и 25 градуса. Морската вода ще остане сравнително топла за сезона с температура между 21 и 22 градуса. Вълнението на морето се очаква да бъде умерено, около 2 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари