Слънчева сряда, на места ще превали

0
Максималните температури в страната ще варират между 23 и 28 градуса
Максималните температури в страната ще варират между 23 и 28 градуса

Максималните температури в страната ще варират между 23 и 28 градуса

Атмосферното налягане ще се понижава, но остава близко до средните стойности за сезона. Метеоролозите прогнозират разнообразни климатични условия в различните части на страната, с преобладаващо топло време и температури, достигащи 28 градуса Целзий в някои региони.

Западна България ще бъде най-засегната от променливата облачност, като на места се очакват краткотрайни превалявания. Югозападният вятър ще бъде умерен, но следобед ще промени посоката си към запад-северозапад.

Черноморието ще се радва на предимно слънчево време, въпреки възможността за утринна мъгла и ниска облачност. Температурата на морската вода се задържа приятна за сезона - между 20 и 22 градуса Целзий, а вълнението ще бъде умерено, около 2 бала.

Планинските райони ще посрещнат деня с променлива облачност и вероятност от валежи, особено в западните и централните масиви. Силният югозападен вятър ще се успокои следобед, преминавайки в западен.

Максималните температури в страната ще варират между 23 и 28 градуса Целзий, като в столицата София се очакват около 22-23 градуса. Планинските курорти ще предложат по-хладно време - около 17 градуса на 1200 метра надморска височина и 11 градуса на 2000 метра.

Черноморските курорти ще се радват на приятни температури между 21 и 24 градуса Целзий, идеални за разходки по крайбрежието. Вятърът ще бъде умерен, първоначално от югоизток, а привечер ще се ориентира от запад-югозапад.

Метеоролозите съветват гражданите да следят локалните прогнози за времето, тъй като условията могат да варират значително в различните части на страната. Препоръчително е да се носи лека връхна дреха за евентуални температурни колебания през деня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари