В събота температурите скачат до 40 градуса

0
Жега, бури и градушки ни очакват през почивните дни
Жега, бури и градушки ни очакват през почивните дни

Жега, бури и градушки ни очакват през почивните дни

През почивните дни над страната ще премине класически студен атмосферен фронт, съпроводен с по-силен северозападен вятър, кратки и интензивни гръмотевични бури, както и потенциал за градушка.

В събота ще бъде горещо, като температурите в ранния следобед ще се покачат между 35 и 40 градуса. В хода на деня ще започне да се оформя гръмотевична облачност, като следобед и вечерта в Западна и Северна България ще има кратки, но на моменти интензивни валежи с висок риск от градушка. Вятърът от северозапад ще се усили значително, особено в Дунавската равнина.

Неделята ще бъде слънчева почти над цялата страна. В следобедните и привечерни часове в Рило-Родопския масив ще се развият гръмотевични бури с кратки и интензивни валежи, като има и риск от градушка. Температурите временно ще спаднат, достигайки дневни стойности между 29 и 34 градуса.

Първата пълна седмица на август ще се характеризира с по-динамично време в Източна България и планините в понеделник и вторник, когато локално ще се развиват гръмотевични процеси. Над останалата част от страната ще бъде слънчево с минимални смущения. Дневните температури ще се движат между 31 и 36 градуса.

От сряда до края на седмицата жегите ще се завърнат, като температурите ще се повишават с 1-2 градуса всеки ден. Времето ще бъде слънчево с незначителна облачност и минимални и строго локални смущения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари