Турция се превърна в лидер в Европа по селскостопанско производство

0
Турция се нарежда сред първите десет световни лидери по селскостопанско производство
Турция се нарежда сред първите десет световни лидери по селскостопанско производство

Турция се нарежда сред първите десет световни лидери по селскостопанско производство

През 2023 година Турция отбеляза значителен успех в областта на селското стопанство, произвеждайки селскостопанска продукция на стойност 68,5 милиарда долара. Тази значителна сума постави страната на първо място в Европа по този показател, съобщава Анадолската агенция, позовавайки се на публикация на министъра на земеделието и горите на Турция Ибрахим Юмакли.

Турция сред световните лидери в селскостопанското производство

Според министъра Юмакли, Турция не само оглавява европейската класация, но и се нарежда сред първите десет световни лидери в селскостопанското производство. В своето изявление, публикувано на официалния му профил в социалните мрежи, той се позовава на данни от Организацията по прехрана и земеделие към ООН (ФАО) и Световната банка. Това признание е значим успех за страната и подчертава стратегическата роля на селското стопанство в националната икономика.

Впечатляващ ръст на селскостопанската продукция

В допълнение към постигнатото лидерство, министър Юмакли подчерта, че Турция е регистрирала ръст от 16% в селскостопанската продукция спрямо предходната година. Това впечатляващо увеличение показва ефективността на политиките и стратегиите, прилагани в сектора през последните години. Според Юмакли, този ръст е резултат от комбинация от благоприятни климатични условия, модерни технологии и инвестиции в селското стопанство.

Политики и стратегии за развитие на селското стопанство

Успехът на Турция в селскостопанското производство е следствие от целенасочени усилия и иновативни политики. През последните години, правителството е инвестирало значителни средства в модернизация на селскостопанската инфраструктура, въвеждане на нови технологии и подобряване на селскостопанските практики. Програмите за подкрепа на земеделските производители, включително субсидии и кредити, също играят ключова роля в стимулирането на растежа в сектора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    До 1:
    До 1: България беше насилствено евроатлантизиране, както и насилствено искат да ни евронатикат, премахвайки българския лев. Но никой не дава пбществена гласност защо англия никога не пожела така бленуваното евро, а категорично го отхвърли. Такива разговори няма да видите по медиите. Вчера гледах Милен Велчев, а водещата цънцърова постоянно се хилеше, когато Милен Велчев говореше фантасмагории/небивалици за еврото. Когато българинът узрее, че най-голямото зло, което можеше да му се случи, е именно евроатлантизмът/евроджендеризмът/евросодомизмът/евроатлантически содомизъм и е нужда борба именно срещу евроатлантизма, където не ни е мястото!
  • 2
    1
    ИСТИНА Е...
    ,А БЪЛГАРИЯ ОСТАНА В КЛОЗЕТА ЗАРАДИ ЧУЖДИ И ВЪТРЕШНОТЪРГОВКИ ИНТЕРЕСИ.И ТАКА ЩЕ ЯДЕТЕ БОКЛУЦИ ПРЪСКАНИ С НЕЯСНИ ХЕРБЕЦИДИ.ПОСЛЕ КЪМ ОНКОТО И ЕНДОKРИНОЛОЗИТЕ С МАРШОВА СТЪПКА.ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДОКАТО БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ДЬОНМЕТА И ПРОДАЖНИЦИ.НАБЛЯГАМ НА СОФИИСКО,ПЛОВДИВСКО И НЯКОЙ И ДРУГ КЬОРАВ РАЙОН НА ВХОД И ИЗХОД.БОРБАТА Е ЗА ЗЕМЯ ЗА ХРАНА,ВОДА,НЕБЕ,ГОРА,РЕКА И СЛЪНЦЕ С ПЛАНИНА.САМО ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СТАНАХА ПОВЕЧЕ ОТ ПРОСТИ НАВЕДОХА ГЛАВАТА И ВИРНАХА ДУПЯТА БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.КОЙ.ИМ Е КРИВ.ИЗОСТАВИХА СИ ДЪРЖАВАТА И УПРАВЛЕНИЕТО.ИСКАТ ЦАР И ГОСПОДАР.ИСКАТ ДРУГ ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ИЛИ ПО ТОЧНО ДА ИМА КОЙ ДА ПЛЮЯТ,НО ЗАБРАВЯТ ЧЕ ТОЗИ НЯКОЙ ГОСПОДАР ВИНАГИ ЩЕ СЕ ИЗМЪКНЕ НА ТИХО И СПОКОЙНО МЯСТО,А ОТЕЧЕСТВОТО СЪС ОТЕЧЕСТВЕНИЦИТЕ ЩЕ ГО ДУХАТ ЯКО.АМИН.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари