Тонове мъртва риба изплува в морето до град Волос

0
Гръцките власти затварят шест плажа и стартират разследвания
Гръцките власти затварят шест плажа и стартират разследвания Снимка: ЕПА / БГНЕС

Гръцките власти затварят шест плажа и стартират разследвания

Тонове мъртва риба изплуваха на повърхността на морето в района на гръцкия град Волос, като властите незабавно предприеха мерки за забрана на достъпа на туристи до шест от местните плажове.

Санитарните служби вече са отстранили приблизително 60 тона мъртва риба от бреговете в близост до Волос, като почистването продължава. Местната прокуратура е стартирала предварително разследване за установяване на причините, довели до този мащабен инцидент.

Труповете на рибите представляват сериозна заплаха за общественото здраве, предупреждават местните власти. В отговор на ситуацията, те затвориха шест плажа за туристи и наложиха ограничения.

Специалисти вземат проби както от самите мъртви риби, така и от водите при устието на езерото Карла, за да се изясни дали замърсяване или друго вещество е предизвикало масовото унищожение на рибите.

В резултат на този трагичен инцидент, шест плажа край Волос загубиха своя престижен сини флаг, символизиращ екологична чистота, докато се очакват резултатите от разследванията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари