Заместник-кмет обвинен за умишлен пожар в Гърция

0
Огнената стихия бушува четвърти ден
Огнената стихия бушува четвърти ден Снимка: БГНЕС

Огнената стихия бушува четвърти ден

Четвърти ден огнената стихия бушува в района на Ксилокастро, област Коринт, Гърция. Властите са повдигнали обвинение срещу местен заместник-кмет за умишлено предизвикване на пожара, който се разрасна до най-големия в региона от 2010 година насам.

Според информация, предоставена от кореспондента на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева, обвиняемият е на около 70 години. Той е заподозрян, че е подпалил пожара докато е опушвал пчелни кошери в района.

Заместник-кметът е бил на мястото при избухването на пожара и дори е уведомил свой познат пожарникар за инцидента. Въпреки това, той отрича да е причинил умишлено бедствието, макар да признава присъствието си в района и притежанието на пчелни кошери там.

Първоначално на общинския служител е наложена глоба в размер на 3000 евро. Предвид мащабите на нанесените щети, се очаква прокуратурата да преразгледа обвинението и да увеличи санкцията.

За три дни пожарът е унищожил 65 000 декара земя. Това го прави най-мащабния в региона от 2010 година насам. От тогава досега общата площ на засегнатите от пожари територии в област Коринт възлиза на над 180 000 хектара, което представлява 8% от цялата площ на областта.

Пожарникарите продължават неуморната си борба с огнената стихия, опитвайки се да овладеят разпространението ѝ и да защитят населените места и ценни природни ресурси. Местните власти призовават жителите да бъдат бдителни и да спазват всички противопожарни мерки, за да се предотвратят нови инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари