Мъртва риба затвори плажовете на Волос

0
Местните власти наложиха забрана за плуване след масово измиране на риба
Местните власти наложиха забрана за плуване след масово измиране на риба Снимка: БГНЕС

Местните власти наложиха забрана за плуване след масово измиране на риба

Пристанищният град Волос в Гърция въведе забрана за плуване в морските води около своите плажове поради откриването на мъртва риба. Ограничението обхваща крайбрежната зона от Агриас на изток до Свети Георги и Кинигос на запад, включително популярни плажове като Анаврос и Аликес.

Според Дирекцията по водите към децентрализираната администрация на Тесалия, забраната ще остане в сила, докато тестовете за качеството на водата не потвърдят нейната безопасност. Мерките бяха въведени три дни след като Волос обяви извънредно положение поради наводнение от мъртва риба, което местните жители считат за сериозна заплаха за тяхната прехрана.

Това е втората екологична катастрофа, която удря пристанището на Волос, намиращо се на три часа и половина път с кола от Атина, след като миналата година регионът на Тесалия бе засегнат от опустошителни наводнения. Тези наводнения отново напълниха близкото езеро, което бе източено през 1962 г. в опит да се преборят с маларията.

Според местната асоциация на ресторантьорите и баровете, туристическият поток в района е намалял с около 80% след миналогодишното наводнение. Председателят на асоциацията, Стефанос Стефану, сподели тревогите си: „Ситуацията с тази мъртва риба ще бъде нашата гибел. Какъв посетител ще дойде в нашия град след това?"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари