Свидетел на трагедията в Елин Пелин: Нямаше пожарни, нямаше военни, нямаше организация

5
Кирил Тодоров е качил в колата си обгорелия доц. Шишков
Кирил Тодоров е качил в колата си обгорелия доц. Шишков Видео: bTV

Кирил Тодоров е качил в колата си обгорелия доц. Шишков

Свидетел на трагедията в Елин Пелин заяви пред bTV, че според него е имало бездействие от страна на институциите. Тодоров, който е собственик на първата къща по линията между Гара Елин Пелин и Елин Пелин, смята, че организацията не е била адекватна. Очевидецът коментира, че ако хеликоптерът е бил използван навреме, е можело нещата да се развият по друг начин. Самият той е стигнал до складовете, без никой да го спре. "Щом аз мога, защо друг да не може?", пита Кирил и добавя "И защо не ме спряха, не трябваше ли да е ограничен периметъра?".

След разговор с пожарникари Кирил Тодоров е качил в колата си обгорелия доц. Шишков, но не е разговарял с него, защото се е опитвал да "се събере" при вида на гледката.

"По пътя нямаше никой – нямаше полиция, нямаше линейки, това предполагам беше около 19:00 часа“, добавя младият мъж.

Складовете и Гара Елин Пелин не се делят от абсолютно нищо. Те са едно поле, което ако тръгне да гори съвсем спокойно може да стигне до селото", обясни Кирил Тодоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Хайде, плюйте го
    може и да ви олекне. Но ние видяхме в медиите хронологията на събитията . Няма никой в самото начало. Колкото до къщите, те са си там и може винаги да се измери, нали? В индустриалната зона какво завоалирано понятие, нещо като кварталче, да ама не.
  • -1
    5
    Дани
    Тръгнал да държи сметка на институциите (че трябва да са в бойна готовност за неочакваното)! Този човек едва ли ще си рискува живота да влезе в горящите складове!! Мълчанието му толкова дни е озадачаващо!!От стреса, може да е неадекватен?(Основно обвинява)Че и хеликоптер иска в този гъст дим! Мястото на складовете не са в близост до населено място!!Живеел в първата къща............... Смелчага __
  • 1
    4
    нещо ми е мътно
    Хем институциите ги е нямало, хем този след разговор с пожарникарите качил Шишков, на друго място пък казва, че го изкарал от помещението, мътна работа!
  • 0
    3
    Bonkerz
    Тоя 3-4 дни не е информирал МВР, че е свидетел да даде показания. Професионални фойерверки летят до 150-400 метра в небето, няма как хеликоптер да лети щото ще бъде ударен (има такова видео от 2023). И с кофа по 1-2 тона вода кво ще направи, това не са горящи тревички, а експлозивни вещества. Хеликоптерите ни Кугър са хубави със мн скъпа поддръжка, не трябва да се рискува с екипажа и машините.
  • 6
    2
    Истината боли
    Това момче се оказа единственият човек, който абсолютно адекватно разясни как от институциите никой нищо не е свършил в първите минути, когато всъщност е било и най-важно. На нас война не ни трябва, и така ще си се избием от безхаберие.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари