Сапьори и военни пристигнаха на мястото на взривовете край Елин Пелин

0
Пожарът в склад за фойерверки и други пиротехнически средства възникна тази вечер около 18:30 часа
Пожарът в склад за фойерверки и други пиротехнически средства възникна тази вечер около 18:30 часа Снимка: БНТ

Пожарът в склад за фойерверки и други пиротехнически средства възникна тази вечер около 18:30 часа

Три джипа на Военна полиция тип „пустинна котка“ влизат на мястото на взривовете, съобщиха от Министерството на отбраната. Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и директорът на Военна полиция бригаден генерал Ивайло Сотиров се включват в овладяването на ситуацията.

Към мястото на инцидента са изпратени военнослужещи с четири водоноски от състава на Мобилната комуникационна станция (КИС) – Горна Малина, както и военнослужещи с две водоноски от формированието в Негушево, от състава на Командването за логистична поддръжка.

Подготвя се специализиран модул за действие при промишлени аварии от състава на военното формирование в Мусачево, от състава на Сухопътните войски. Формированието разполага с пет авторазливни станции, които ще бъдат използвани.

На място има също сапьори и други военни специалисти.

Два тона тротилов еквивалент

По предварителни данни в единия от складовете е имало два тона тротилов еквивалент. Това обяви пред журналисти главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Той обаче не се ангажира колко общо е количеството готова продукция на фойерверки, които се взривиха.

Националната следствена служба поема разследването

Националната следствена служба ще поеме разследването на взривовете край Елин Пелин, съобщиха от прокуратурата. Екип от следователи е в готовност да се включи в огледите, след като взривовете и предизвикания от тях пожар бъдат спрени.

Съобщение за незабавна евакуация

Системата за предупреждения BG alert изпрати съобщение за незабавна евакуация на жителите на с. Гара Елин Пелин в посока Нови хан. Евакуираните могат да бъдат настанени в Центъра за развитие на човешките ресурси към Министерството на труда и социалната политика, съобщиха от министерството.

Частично бедствено положение

Обявено е частично бедствено положение в град Елин Пелин, както и в селата Гара Елин Пелин и Нови хан.

Двама души са с животозастрашаващи изгаряния

Двама души с животозастрашаващи изгаряния са транспортирани към болница „Пирогов“ в София, съобщи за БТА Екатерина Сунгарска от Центъра за спешна медицинска помощ – София. Мъж на видима възраст 40 г. и жена на видима възраст около 30 г. са с трета степен изгаряния, което е животозастрашаващо състояние, според медиците.

Пожар в склад за фойерверки и други пиротехнически средства между град Елин Пелин и гара Елин Пелин възникна тази вечер около 18:30 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари