Петър Шишков стоял сред пламъците, за да спаси дъщеря си

0
Петър Шишков стоял сред пламъците, за да спаси дъщеря си
Петър Шишков стоял сред пламъците, за да спаси дъщеря си Видео: NOVA

Националното следствие проучва причините за трагедията

Професор Шишков, изтъкнат експерт в своята област, е стоял прав сред пламъците, посочвайки тялото на дъщеря си, за да й бъде оказана помощ. Това разкри говорителят на Националното следствие Мариан Маринов в интервю за „Новините на NOVA”.

По време на интервюто Маринов описва как пожарникарите са преминали през димната завеса, където са открили професора и дъщеря му на място, недостъпно за помощ. Маринов споделя, че професор Шишков, въпреки опита си, не е могъл да избегне трагедията, подобно на ситуацията с най-опитните плувци, които понякога се давят.

Една от версиите за инцидента е възможността за умишлен палеж. Националното следствие ще продължи да разследва, за да установи дали има основания за подобна хипотеза. Важен аспект на разследването е установяването на позициите на основните участници, включително на професора и дъщеря му, в момента на избухването на пожара.

Маринов подчертава, че в рамките на периметъра на склада е имало много лица, което увеличава вероятността от човешка грешка. Следователите ще трябва да разгледат всички налични следи и да реконструират събитията, за да се установи причината за трагедията. Първата стъпка ще бъде основен оглед на мястото на пожара, като се вземат предвид всички възможни опасности, включително и неексплодирали боеприпаси, ако такива са били налични.

Експертите са уверени, че ще успеят да установят причините за взрива, като в този процес ще разчитат на разпитите на лица, които не са пострадали при инцидента. Процесът на пресяване на останките ще бъде критичен за установяването на наличието на боеприпаси или други потенциално опасни материали в склада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари