Кирил Тодоров: Вероятно прокуратурата си мисли, че аз съм охранителят

4
Но къде е логиката, защо този охранител не е по медиите?, пита свидетелят на трагедията
Но къде е логиката, защо този охранител не е по медиите?, пита свидетелят на трагедията Видео: bTV

Но къде е логиката, защо този охранител не е по медиите?, пита свидетелят на трагедията

Вечерта на 28 юли 2024 година ще остане в паметта на жителите на Елин Пелин с трагичния инцидент в склад за фойерверки, който отне живота на четирима души. Кирил Тодоров, жител на града и един от първите, пристигнали на мястото на инцидента, споделя своята история за тези критични моменти.

Искам първо да изразя искрените си съболезнования към близките на починалите,“ започва Тодоров. "Аз бях в София, когато мой приятел, който живее близо до Гара Елин Пелин, ми се обади. Той беше видимо притеснен и заекваше, като ми каза, че има пожар там. Той ми звънна към 18:17 часа, а аз в 18:40 часа вече бях на мястото. Пожарът и фойерверките се виждаха от магистралата", спомня си той пред bTV.

Тодоров, който има къща в близост до района на инцидента, описва хаоса и объркването в първите минути след взривовете. „Имаше задръстване на моста, по който се преминава, и не съм сигурен дали имаше полиция – вероятно е имало. С много мои съседи стояхме и наблюдавахме директно от полето, не на пътя, където бяха другите хора,“ разказва той. Според него, дори и първоначалните взривове не са предизвикали голямо притеснение сред местните жители.

Това обаче се променя, когато последвалите избухвания стават все по-силни. „Складовете и Гара Елин Пелин не се делят от абсолютно нищо. Те са едно поле, което ако тръгне да гори, може лесно да достигне до селото. Тръгнах с автомобила си успоредно на главния път, минавайки през полето – пътят може да се мине и с лек автомобил. По пътя обаче нямаше никой – нямаше полиция, нямаше линейки. Това беше около 19:00 часа,“ допълва Тодоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Да!
    Къде е въпросният охранител? Защо ли го крият? Не е току така.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари