Стрелба по Доналд Тръмп

1
Тръмп е бил ескортиран до автомобил веднага след първите изстрели
Тръмп е бил ескортиран до автомобил веднага след първите изстрели

Тръмп е бил ескортиран до автомобил веднага след първите изстрели

Стрелба избухна по време на митинг на Доналд Тръмп в Пенсилвания, докато бившият президент произнасяше реч от трибуната. Инцидентът се случи в окръг Бътлър, като видеозаписи от събитието показват, че Тръмп е бил ескортиран от Сикрет сървис до автомобил веднага след първите изстрели. На видеото се вижда кръв по ухото му, а Тръмп вдига юмрук, за да покаже, че е добре.

Стрелецът е "неутрализиран"

Според информация на органите на реда, цитирана от CNN, стрелецът е бил "неутрализиран". В резултат на инцидента един човек е загинал, а друг е ранен. Въоръжени служители на правоохранителните органи бяха забелязани на покрива близо до сцената, на която стоеше Тръмп.

Реакцията на Тръмп и Белия дом

След инцидента, Доналд Тръмп написа в своята социална мрежа "Трут соушъл", че е бил прострелян с куршум, който е пронизал горната част на дясното му ухо. Президентът на САЩ Джо Байдън беше информиран за събитията и изрази своята благодарност, че Тръмп е в безопасност и е добре. Байдън заяви: „Няма място за подобен вид насилие в Америка. Трябва да се обединим като нация, за да го осъдим“.

Реакции от политически фигури

Множество политически лидери осъдиха инцидента и изразиха своята подкрепа за Тръмп. Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън и председателят на конференцията на Камарата на представителите на Републиканската партия Елиз Стефаник призоваха за молитви за президента Тръмп и неговото семейство. Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър изрази своето облекчение, че Тръмп е в безопасност, и заклейми политическото насилие.

Призиви за единство

Бившият президент Барак Обама заяви, че няма абсолютно никакво място за политическо насилие в демокрацията. Той добави, че всички трябва да се ангажират отново с уважение в политиката. Губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро също осъди политическото насилие и информира, че полицията работи заедно с федералните и местните партньори по случая.

Очевидци и детайли за инцидента

Очевидци на митинга в Бътлър съобщават, че са чули 6-8 изстрела, идващи от сграда в съседство. Репортерите на място споделиха, че след първите изстрели, агентите на Сикрет сървис веднага се втурнали към Тръмп и го ескортирали от сцената. След инцидента, очевидците споделят, че са чули още трясъци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ НАСРАНИ
    АМИ АКО ДЕМОКРАТИТЕ НЕ СПЕЧЕЛЯТ,А ДРУГАРИ НЕОЛИБЕРАЛИ И ЕВРОДЖЕНДЪРИ
  • 5
    3
    Путин Хуйло
    Откакто стана ясно,че бандеронацистите ще изгубят войната,а неадекватният насран памперс БайПън ще се гътне преди изборите,джендър мафията побесня! Но това само показва,че вече усещат,че заминават в канала! Успех на Тръмп на изборите,а за БайПън един голям среден!
  • 6
    2
    русенец
    Нещо смърди. Стрелецът е бил в камуфлажни дрехи върху бял покрив, бил е трасджендър и член на екипа на Байдън в Пенсилвания. Последното му включване в Ютуб включва и закана, че скоро ще въздаде справедливост относно Тръмп. Да не говорим, че Сикрет сървиз са реагирали едва след като Тръмп е показал окървавената си ръка. Да, мноого смърди!
  • 4
    1
    24
    Ей тези америкоси вече много са зле, един атентат като хората не могат да направят...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари