Доналд Тръмп започна кампанията си с голям митинг в Гранд Рапидс

1
С кандидата за президент бе и новоизбраният кандидат за вицепрезидент сенатор Джей Ди Ванс
С кандидата за президент бе и новоизбраният кандидат за вицепрезидент сенатор Джей Ди Ванс Видео: Ройтерс

С кандидата за президент бе и новоизбраният кандидат за вицепрезидент сенатор Джей Ди Ванс

След като преживя опит за покушение, бившият президент Доналд Тръмп проведе първия си предизборен митинг в Гранд Рапидс, Мичиган. Това събитие отбеляза началото на неговата кампания за президентските избори през ноември, предава БТА. С него беше и новоизбраният кандидат за вицепрезидент сенатор Джей Ди Ванс от Охайо.

Първи митинг след драматични събития

На 13 юли в Пенсилвания Доналд Тръмп беше ранен в ухото при стрелба, в която един от неговите поддръжници беше убит, а двама бяха ранени. Въпреки това, Тръмп излезе пред симпатизантите си в Мичиган с твърдост и решителност, заявявайки: „Заставам пред вас само заради милостта на всемогъщия Бог“. Той добави: „Не би трябвало да съм тук в момента“, като подчерта силата на вярата си и подкрепата на своите последователи.

Важността на Мичиган в предстоящите избори

Мичиган е един от решаващите щати, които могат да определят изхода от президентските избори. През 2016 година Тръмп спечели тук с малка преднина, но през 2020 година Джо Байдън обърна резултата в своя полза. Сега Тръмп се надява да възвърне подкрепата на избирателите в този ключов щат.

Ванс - новото лице на вицепрезидентската кандидатура

Сенатор Джей Ди Ванс, който е избран за вицепрезидентски кандидат на Републиканската партия, също присъства на митинга. Той спомена своето тежко детство в Охайо и обеща да се грижи за хората от работническата класа, чиито работни места са били прехвърлени зад граница. Ванс има потенциал да привлече избирателите от "ръждивия пояс", включващ Мичиган, Пенсилвания, Уисконсин и Охайо.

Масовото присъствие на поддръжници

Часове преди митинга, поддръжници на Тръмп запълниха улиците на Гранд Рапидс. Редиците от хора се простираха на близо километър от входа на "Ван Андел Арена", където се проведе събитието. Засилени мерки за сигурност бяха взети, като всички присъстващи минаха през метални детектори.

Обвинения към демократите и предизвикателства пред Байдън

На митинга Тръмп не пропусна да атакува опонентите си от Демократическата партия, обвинявайки ги в опит за "преврат", като се опитват да подменят резултатите от първичните избори и да изхвърлят Джо Байдън от бюлетината. Действащият президент Байдън, на 81 години, в момента е изолиран в дома си поради инфекция с коронавирус, което допълнително усложнява положението му в кампанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари