Кремъл: Русия няма предпочитан кандидат за президент на САЩ

1
Демократите са по-предсказуеми, коментира все пак Дмитрий Песков
Демократите са по-предсказуеми, коментира все пак Дмитрий Песков Снимка: БГНЕС

Демократите са по-предсказуеми, коментира все пак Дмитрий Песков

Кремъл официално заяви, че няма предпочитан кандидат за президентските избори в САЩ през ноември, но посочи, че демократите са по-предсказуеми. Това изказване бе направено от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от руската информационна агенция ТАСС.

Дмитрий Песков подчерта, че Русия не подкрепя конкретен кандидат, но отбеляза, че демократите, включително и настоящият президент на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис, са по-предсказуеми в своите политически действия. „Това, което Путин говори за предсказуемостта на Байдън, се отнася практически за всички демократи,“ заяви Песков, като добави, че може да се очаква продължаване на сегашната американска политика спрямо Русия, ако демократът Байдън бъде преизбран.

Путин – критичен, но внимателен в дипломатическите си изказвания

В своето изказване Песков също така акцентира върху поведението на руския президент Владимир Путин по отношение на чуждестранните лидери. Според Песков, Путин винаги е изключително внимателен в своите изявления и никога не си позволява неучтивост, за разлика от някои други световни лидери. В този контекст той припомни обидните думи на президента Джо Байдън, който нарече Путин „убиец“, което според Кремъл е неприемливо в международните отношения.

Президентът Путин никога не използва обидни думи към своите колеги. Той е внимателен и дипломатичен в своите изказвания, независимо от ситуацията,“ добави Песков, като изрази недоумение от речника на американския президент по време на изказванията му.

Съмнения относно обещанията на Тръмп за разрешаване на конфликта в Украйна

Една от най-дискутираните теми в международната политика – конфликтът в Украйна, също бе засегната в изказването на Песков. Той коментира обещанията на бившия американски президент Доналд Тръмп, който е настоящ кандидат за президент от Републиканската партия, че ще разреши конфликта в Украйна в рамките на едно денонощие, ако бъде избран.

Не мисля, че има вълшебна пръчица. Не е възможно да се направи каквото и да е за едно денонощие,“ заяви Песков, изразявайки съмнение относно реалистичността на тези обещания. Тръмп многократно е подчертавал, че ако спечели изборите, ще прекрати подкрепата на САЩ за Украйна и ще призове президентите на Украйна и Русия да започнат преговори.

Песков отбеляза, че дори ако новият президент на САЩ направи такава стъпка, това не би довело до мигновени промени, особено в позициите на Киев. Въпреки това, той уточни, че това са хипотетични разсъждения и ситуацията може да се развие по различни начини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари