Спасени кучета и котки търсят нов дом в Русе

0
Спасени кучета и котки търсят нов дом в Русе
Спасени кучета и котки търсят нов дом в Русе Видео: NOVA

Благотворителна изложба дава шанс за нов живот на бездомни животни

В град Русе стартира необичайна благотворителна изложба, която цели да намери нови домове за спасени кучета и котки. Събитието, организирано от Сдружение "Германо-българска помощ за животните", предоставя възможност на потенциални осиновители да се запознаят с четириногите приятели, търсещи любящи стопани.

Драматични истории зад всяко спасено животно

Сред участниците в изложбата е котаракът Живко - най-малкият и последно спасен обитател на приюта. Неговата история е показателна за съдбата на много от животните, намерили убежище в организацията.

Катерина Маркова, председател на Сдружението "Германо-българска помощ за животните", разказва: "Котенцето Живко, заедно с още две други, е било изоставено до бариерата пред клиниката късно вечерта. Те бяха толкова изплашени, че не успяхме да ги хванем. Докато успеем да хванем Живко, другите две вече бяха убити, защото в района има диви животни, а това на практика са домашни котенца, не могат да се грижат за себе си."

Голямо разнообразие от животни търсят дом

Изложбата представя общо 12 котки, включително Живко, които очакват своите бъдещи стопани. В допълнение, в градинката пред екомузея ще бъдат разхождани 19 кучета от приюта на Сдружението, също търсещи своя нов уютен дом.

Строги критерии за осиновяване

Организаторите на изложбата подчертават, че имат специфични изисквания към потенциалните осиновители. Катерина Маркова обяснява процедурата: "Първо ще попълнят анкета за осиновяване. Тя е дълга и ние настояваме да бъде попълнена, защото искаме сериозни осиновители. След това ще ги запознаем с конкретното животно, което са си харесали, ще споделим какви ваксинационни програми е нужно за здравето на това животно. Чак след това ще имаме няколко срещи. На самата изложба животни няма да се дават."

Здрави и игриви питомци

Всички животни, представени на изложбата, са преминали през необходимите медицински процедури - те са здрави, обезпаразитени и ваксинирани. Освен това, питомците са социализирани и изключително игриви, готови да станат част от нови семейства.

Цена на любовта

Когато става въпрос за "цената" на осиновяването, Маркова споделя интересна перспектива: "Някое струва един милион целувки, ако нямате възможност да целунете вашият домашен любимец един милион пъти, то това не е вашият домашен любимец."

Образователен елемент на изложбата

В неделя, като част от събитието, ще се проведе образователна беседа. Катерина Маркова допълва: "В неделя ще има образователна беседа за това как да се грижим за домашния си любимец, каква отговорност е домашният любимец, от какво има нужда."

Тази инициатива не само цели да намери домове за бездомни животни, но и да образова обществото относно отговорностите, свързани с отглеждането на домашен любимец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    разочарование
    Уви! При толкова много хора да видят и харесат животинчетата - само 12 котенца!
  • 0
    1
    АЗ ДА СЪМ ДОБРЕ
    колко пари откраднаха торбите отвъд парма ; по интернет ултра къси ултра дълги кат меденка
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари