Домашни любимци излизат на парад в Русе

6
Общината организира незабравимо преживяване за стопани и животни
Общината организира незабравимо преживяване за стопани и животни

Общината организира незабравимо преживяване за стопани и животни

Любителите на животни в Русе ще имат възможност да се включат в незабравимо преживяване на 29 септември 2024 година. Парадът на домашните любимци ще се проведе в Парка на младежта, съобщи Александрина Колева от общинската фондация "Русе - град на свободния дух", която е основен организатор на събитието.

"Идеята на организаторите е паркът да се превърне в сборен пункт на любителите на животните от града и участниците и гостите на събитието да се насладят на разнообразието от животински видове. За всички ще има подаръци, лакомства и изненади", обясни Колева.

Събитието е отворено за всички видове домашни любимци - от традиционните кучета и котки до по-необичайни питомци като зайци, таралежи, гущери, птици, костенурки, гризачи и екзотични видове. Това разнообразие обещава да превърне парада в истински празник на животинското царство.

Общинският приют за безстопанствени животни, партньор на инициативата, ще продължи своята акция по осиновяване на кучета. Представители на приюта ще бъдат на място, за да запознаят потенциални осиновители със своите питомци. Целта е да се насърчи осиновяването и да се повиши осведомеността относно отговорната грижа за животните.

За тези, които искат да подкрепят каузата, ще има специална кутия за дарения. Средствата ще бъдат използвани за различни инициативи на Общинския приют, свързани с грижата за кучетата и котките.

Образователният аспект на събитието ще бъде подсилен от Венцеслав Петков, уредник в отдел "Природа" към Русенския музей. Той ще изнесе беседа за екзотичните животни, както в домашна среда, така и в природата, предоставяйки ценна информация за участниците.

Кулминацията на събитието ще бъде конкурсът под мотото "Всички животни са прекрасни!", където участниците ще дефилират със своите домашни любимци. Това ще бъде чудесна възможност за стопаните да покажат уникалността и чара на своите питомци.

Парадът на домашните любимци в Русе обещава да бъде не само забавно, но и образователно събитие, което ще насърчи отговорното отношение към животните и ще укрепи връзката между човека и неговия най-добър приятел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Спонсор
    А декоративни ПРАСЕТА ша има ли, като онова истинското в парламента?
  • -3
    2
    Ви ет на мц
    Люд мил,а ти защо не потърсиш и да покажеш как става и кое е отрова и кое не . Аз иска м много зиви куцета и котиета да зивеят в Руси.
  • 11
    1
    Людмил Гаврилов
    Не е лошо, преди Парадът на домашните любимци да се проведе, общински служители да минат и да проверят дали не е нахвърлена отрова. Отровителите на кучета и котки се активират винаги преди такива мероприятия.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...