Удължиха срока за записване в Парада на домашните любимци в Русе

0
Паркът на Младежта в Русе се превръща в зоологическа градина за един ден
Паркът на Младежта в Русе се превръща в зоологическа градина за един ден Снимка: Асен Игнатов / Архив

Записвания ще се приемат и в деня на събитието

Удължен срок за записване в Парада на домашните любимци в Русе.

Организаторите на предстоящия Парад на домашните любимци в Русе обявиха удължаване на срока за записване на участници. Това решение идва в отговор на нарастващия интерес към събитието и цели да даде възможност на повече русенци да се включат със своите любими питомци.

Паради на домашни любимци се провеждат в много градове по света, но за Русе това е първо по рода си събитие. То ще се проведе на 29 септември (неделя) от 11:00 часа в Парка на Младежта, по алея "Перистери". Инициативата е организирана от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух" в партньорство с Общинския приют за безстопанствени животни, Екомузей с Аквариум – Русе (част от Регионалния исторически музей) и редица местни фирми, подкрепящи каузата за грижа към животните.

Организаторите споделят, че вече има подадени заявки за участие на разнообразни домашни любимци, включително кучета, котки и няколко екзотични животни. Въпреки това, те насърчават още повече русенци да се включат в това уникално събитие.

"Запишете се за участие, доведете своя домашен любимец, без значение какъв вид е и нека заедно покажем любовта си към нашите приятели – животните! Носете си доброто настроение и усмивките", призовават организаторите.

Парадът ще бъде истински празник на животните, включващ различни активности:

  1. Кампания за осиновяване на кучета от Общинския приют за безстопанствени животни.
  2. Информационна беседа за екзотичните домашни любимци от Венцеслав Петков, уредник в отдел „Природа" на Регионалния исторически музей – Русе.
  3. Конкурс "Всички животни са прекрасни!" с категории за различни видове домашни любимци.
  4. Представяне на иновативни подходи за създаване на здрава връзка между човека и кучето от специалисти от Фондация „По пътя с кучешките лапи".
  5. Детски кът с възможности за рисуване и забавления, свързани с животните.

Важно е да се отбележи, че всички участващи кучета трябва да имат паспорт или ваксинационна здравна книжка, които да бъдат представени от собствениците им в деня на събитието.

С удължаването на срока, собствениците на домашни любимци вече могат да се запишат за участие в парада до деня преди събитието на електронна поща: [email protected]. Предварителното записване гарантира място в съответната зона - „КУЧЕТА", „КОТКИ" или „ЕКЗОТИ". Записвания ще се приемат и в деня на събитието от 10:00 до 10:30 часа, но само при наличие на свободни места. За допълнителна информация гражданите могат да се свържат с организаторите на телефон 089791 7474.

По време на събитието ще се представят и редица местни бизнеси, свързани с грижата за домашни любимци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Вгъзилена
    Кочкаро, мене моя ненаситен Бенчи ще ме прецтавя като домашен любимец на парада!Само да не го доближава оная кучка русата пиарка, че ще й здъфча ошите!
  • 1
    1
    Кучкар
    Семейството от село Нискофо, ще парадва ли с двете си кучета? Тамън се представят пред гражданите, кат семейство. Стига я кри тази ненагледна красавица.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари