Шведски самолети участват в гасенето на огъня в Малешевска планина

1
Новопристигналите машини помагат в борбата с горския пожар
Новопристигналите машини помагат в борбата с горския пожар Снимка: БГНЕС / Архив

Новопристигналите машини помагат в борбата с горския пожар

Два шведски самолета се включиха в борбата с големия горски пожар, обхванал Малешевска планина. Самолетите замениха предишната помощ от Франция и започнаха активно участие в гасенето на огъня, който продължава да бушува в района.

Ситуацията в момента остава критична, като високите температури допринасят за разпалването на нови огнища. Въпреки това, засега няма непосредствена опасност огънят да достигне до евакуираните села Цапарево и Кърпелево. Местните власти и пожарните служби продължават да наблюдават развитието на ситуацията и предприемат всички необходими мерки за овладяване на пожара.

Присъствието на шведските самолети е ключово за справянето с кризата, тъй като тяхното оборудване и екипаж са специализирани в справянето с горски пожари. Тези самолети могат да пренасят и изливат големи количества вода, което е от съществено значение в текущата ситуация.

Към момента, спасителните екипи работят неуморно, за да предотвратят разпространението на огъня към по-населените райони. Въпреки че обстановката е сложна, усилията на всички участващи страни дават резултат и надеждите са, че пожарът ще бъде скоро овладян.

Жителите на евакуираните села се намират на сигурно място, като властите им осигуряват всички необходими средства за подслон и храна. Подкрепата от страна на международната общност е изключително важна и показва солидарността и готовността за сътрудничество в моменти на криза.

Ситуацията остава динамична и под постоянен мониторинг. Всички усилия са насочени към овладяването на пожара и предотвратяване на по-нататъшни щети. Местните и международни екипи ще продължат да работят съвместно, докато опасността не бъде напълно елиминирана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари