Задържаха заподозрян за пожара в Созопол

0
Собственици на имот и нарушител дават противоречиви версии за инцидента
Собственици на имот и нарушител дават противоречиви версии за инцидента Снимка: Марина Генова / Facebook

Собственици на имот и нарушител дават противоречиви версии за инцидента

В късния следобед на вчерашния ден, спокойствието на курортния град Созопол беше нарушено от мащабен пожар, който постави на изпитание огнеборците по Южното Черноморие. Инцидентът, който бързо привлече вниманието на местните жители и туристи, доведе до арестуването на 39-годишния Пламен С. от Созопол, съобщава Флагман.бг.

Според информация, получена от Флагман.бг, Пламен С., който през активния туристически сезон работи на частен паркинг, е бил задържан с 24-часова мярка като предполагаем пряк извършител на пожара. Властите смятат, че именно той е в основата на огнения ад, разразил се в популярния черноморски курорт.

Източници, близки до разследването, разкриват пред Флагман.бг, че инцидентът е започнал, когато Пламен С. е влязъл в чужд имот с намерението да набере смокини. Той е използвал моторче-самоделка, от което е изтичало значително количество масло. Ситуацията е ескалирала, когато собствениците на имота са забелязали нарушителя.

В опит да избегне конфронтация, Пламен С. е предприел бързо отстъпление с моторчето си. Именно в този момент, според предварителната информация, от ауспуха на превозното средство са изхвърчали искри, които са станали причина за възникването на пожара.

Самият заподозрян обаче отрича тази версия. Той твърди, че собствениците на имота са истинските виновници за инцидента, като според него те са хвърляли пиратки по него в опит да го прогонят от градината си.

Точната причина за възникването на пожара все още предстои да бъде установена от компетентните органи.

Ситуацията бързо е излязла извън контрол поради силния вятър в района. За броени минути пожарът е обхванал значителна територия, което е наложило спешната евакуация на всички служители и клиенти на хипермаркет "Лидл". Като предпазна мярка властите са затворили пътя за квартал "Каваците".

На мястото на инцидента са били изпратени девет противопожарни екипа, които са водили героична битка с огнената стихия в продължение на над пет часа.

Днес от пресцентъра на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" съобщиха, че пожарът е обхванал обща площ от 465 декара, от които приблизително 50 декара представляват смесена гора.

Случаят продължава да бъде обект на активно разследване от страна на полицията и пожарната служба, като се очакват допълнителни подробности относно причините за инцидента и евентуалните последствия за замесените лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари