Пожарът край Созопол е тръгнал от хотел

0
Десетки огнеборци се борят с пламъците в къмпинг "Каваци"
Десетки огнеборци се борят с пламъците в къмпинг "Каваци"

Евакуираха посетителите и служителите на супермаркет в местността "Каваци"

Мащабен пожар избухна в района на къмпинг "Каваци" край Созопол, предизвиквайки тревога сред местните жители и туристи. Според информация от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи - Бургас, огненият инцидент е започнал от хотел "Каваци".

В момента на място се води интензивна борба с огнената стихия. Осем противопожарни автомобила и над 20 пожарникари са мобилизирани в опит да овладеят ситуацията. Пламъците застрашават близкия голям супермаркет, което е наложило спешната евакуация на персонала и посетителите.

Ситуацията се усложнява допълнително от неблагоприятните метеорологични условия. Високите температури, в комбинация със сухите треви и храсти, както и поривистият вятър, създават предпоставки за бързо разпространение на огъня.

Заради създалата се опасна обстановка, някои пътни артерии в района са затворени за движение. Гъстият дим, който се носи над местността, допълнително усложнява работата на огнеборците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари